Hemma
Rögle
RBK
Borta
Färjestad
FBK

Svensson fenomenal - Färjestad vann sen fight

13 november 2018 23:40
#RBKFBK

En halvtimme från midnatt kom avgörandet i Lindab Arena. Den försenade drabbningen mellan Rögle och Färjestad gick hela vägen till straffläggning där bortalaget plockade bonuspoängen - i en match där Markus Svensson i sin återkomst var fenomenal.


Flygförseningar gjorde att mötet mellan Rögle och Färjestad sköts upp till att starta två timmar efter utsatt tid. Trots det var det knappast en mindre taggad publik som tog emot de båda lagen på tisdagsaftonen - framför allt hemmaskaran av supportrar vars lag kom till spel med fyra raka segrar i ryggen.

Det var också Rögle som rivstartade hemma Lindab Arena. Ängelholmarna satte full fart framåt och sköljde över Färjestad, vars målvakt Markus Svensson i sin återkomst bjöd på en rad svettiga och stora ingripanden. Till slut fick han dock kapitulera när Daniel Zaar tog fart, bröt sig in i slottet och tryckte in 1-0-pucken bakom Färjestadsmålvakten. Trots en fortsatt press kom gästerna tillbaka med dryga halvminuten kvar, när Joakim Nygård styrde in 1-1-pucken med skridskon - ett mål som godkändes först efter videogranskning.

– Vi har hittat vårt spel och jobbat på det dagligen. Idag har vi haft flera lägen till att kunna göra några fler mål - där är vi inte riktiga nöjda. Men så länge vi skapar kommer det att komma och det ser vi fram emot, summerade Rögles Ted Brithén till C More i pausen.

Färjestad lyfte sig i andra

I den andra kom Färjestad ut betydligt mer samlat. Spelet blev jämnare över banan samtidigt som de båda lagens kontringar avslöste varandra. Halvvägs in i den andra akten satte sig åter Rögle i förarsätet, när Nils Höglander styrde in sitt första SHL-mål i karriären. Målet blev det enda i den andra perioden och hemmalaget var i en uddamålsledning in till den tredje.

– Jag tycker att vi spelar rätt bra. Det är lite 50/50, men de kanske har fått någon mer målchans på sina vassa kontringar. Vi spelar lite för slarvigt tycker jag, kommenterade Färjestads Linus Johansson.

Rögle blev allt mer passiva i den tredje, medan Färjestad fortsatte att äta sig in i matchen. Gästerna fick längre och längre anfall och i slutskedet av perioden kom till slut också kvitteringen. Markus Nilsson rundade Justin Pogges kasse och serverade pucken till Tomi Sallinen som dunkade in sitt första mål för säsongen.

Matchavgörande räddning

Sent in i perioden visades Joakim Nygård ut för bortalaget - en utvisning som hängde med in i det efterföljande förlängningsspelet. Väl där bjöd Markus Svensson på ett fenomenalt ingripande i en sidledsförflyttning på Rasmus Sandins styrning - en räddning som visade sig bli avgörande. Färjestad redde nämligen ut det numerära underläget när matchen så småningom gick till straffar, där Svensson spikade igen medan Daniel Viksten och Jesper Olofsson satte en straff vardera. En halvtimme innan midnatt var matchen avgjord i Lindab Arena - och det var Färjestad som plockade med sig bonuspoängen.

– Det kändes bra tycker jag. Vi visste att Rögle brukar komma ut hårt i den första, men jag tycker att vi ligger bra i egen zon matchen igenom. I den första perioden måste jag erkänna att det var lite medstuds. Men vi ligger dock på rätt sida och krigar på. Jätteskönt att vinna här idag, sade matchhjälten Markus Svensson till C More.

Se highlights från matchen här.