Luleå förlängde segersviten - straffade HV71

13 november 2018 21:45
#LHFHV71

Luleå Hockey är fortsatta serieledare i SHL. På tisdagsaftonen plockade norrbottningarna sin femte raka seger efter en jämn drabbning med HV71 - i en match som inte fick ett avgörande förrän i straffläggningen.

I Coop Norrbotten Arena var det gästande HV71 som inledde som det något mer offensiva laget framåt. I framförallt sitt powerplayspel och i efterdyningarna av det samma skapade smålänningarna god press, där Simon Öneruds styrning i stolpen var den klart farligaste möjligheten.

Knappt halvvägs in i perioden kom till slut målet - och det för hemmalaget. Under en avvaktande utvisning snappade Johan Forsberg åt sig pucken och snärtade från nära håll in 1-0 bakom Felix Sandström.

– Vi är inte riktigt nöjda. Vi spelar mot ett bra lag som kommer med hög fart och vi har stundtals problem, sade målskytten Johan Forsberg efter den första perioden.

Tidigt i den andra skulle gästerna till slut få utdelning. Mattias Tedenby visade upp sin fina teknik och kyla när han skrinnande in i anfallszonen, stannade upp och hittade över till Joakm Andersson som tryckte in sitt första mål säsongen.

Connollys poängform intakt

Bortalagets glädje blev dock kortvarig. Bara drygt två minuter senare var det åter Luleå som fick jubla, när Robin Kovacs elegant hittade fram till Mattias Guter som styrde in pucken högt bakom Sandström. I slutskedet av perioden frispelades Tedenby efter en öppnande passning av Mattias Tedenby som blev fri, men något mål blev det inte och Luleå satt i förarsätet även efter den andra.

HV71 tog tag i taktpinnen i den tredje och fick till slut också utdelning. Halvvägs in i perioden, i numerärt överläge, hittade Joakim Andersson fram till Andreas Thuresson som nöp till direkt. 2-2 var ett faktum och målet visade sig bli det sista i ordinarie matchtid. Mötet gick till förlängning och så småningom straffar, där Jack Connolly till slut blev stor hjälte när han på den sista straffen fixade bonuspoängen för norrbottningarna. Amerikanen har nu gjort åtta poäng på lika många matcher.

Luleå befäste därmed sin förstaplats i tabellen - med en match mer spelad än Djurgården - och plockade på tisdagen sin femte raka seger.