• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Hemma
Luleå
LHF
Borta
HV71
HV71

Serieledande Luleå går för femte raka

13 november 2018 11:30
#LHFHV71

Både Luleå och HV71 avslutade med varsin seger innan uppehållet. Nu ska norrbottningarna försvara sin serieledning och revanschera sig mot smålänningarna - som i det senaste mötet lagen emellan vann med 5-2.


Noterbart Luleå

– Luleå fick ett bra avslut innan uppehållet och besegrade ärkerivalen Skellefteå med 1-0 och gick upp som serieledare. Faktum är att norrbottningarna har vunnit nio av de elva senaste matcherna.

Jack Connolly har gjort sju poäng de sju senaste matcherna, två mål och fem assist. Amerikanen är uppe på totalt 13 inspelade poäng och leder den interna poängligan.

– Oscar Engsund är den spelare i Luleå som varit inne på flest mål framåt, tolv stycken. Dessutom har backen endast varit inne på två stycken backlängesmål vilket gör att han toppar statistiken över plus/minus i Luleå. I den totala plus/minus-statistiken hamnar han på en femteplats, med fyra Djurgårdenspelare över sig.

– Luleå är det lag i SHL som gjort första målet i en match flest gånger, nämligen elva gånger.

Noterbart HV71

Simon Önerud har gjort fem poäng de fyra senaste matcherna, tre mål och två assist. Två av dessa poäng kom i mötet senast mot Timrå som besegrades med 5-0 innan uppehållet. Önerud är dessutom femma i den totala skytteligan, endast två mål bakom Djurgårdens Daniel Brodin som leder med nio fullträffar.

– Markus Ljungh har gjort nio poäng i form av fem mål och fyra assist på de sju senaste matcherna.

– I det senaste mötet mot Luleå vann smålänningarna med 5-2 där Simon Önerud svarade för ett mål. HV71:s poängspruta Mattias Tedenby låg bakom tre av de fem målen.

– HV71 är ett av seriens starkaste lag på tekningar. Johan Johnsson hos smålänningarna är den med bäst tekningsprocent och vinner 61,17 procent av sina tekningar. Forwardens fina statistik gör att han ligger på en fjärdeplats i tekningsligan för hela SHL.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFHV71 och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.