Hemma
Mora
MIK
Borta
Örebro
ÖRE

Mora vann bataljen - knep bonuspoängen mot Örebro

13 november 2018 21:35
#MIKÖRE

I en jämn och böljande tillställning mellan Mora och Örebro var det till slut hemmalaget som drog det längsta strået. Det målsnåla mötet fick ett avgörande i förlängningsspelet där Mora fullbordade sin vändning och plockade ännu en tvåpoängare i Jalas Arena.


Premiärreprisen i Jalas Arena präglades av ett böljande spel. Bägge lagen skapade fina lägen och närmast för hemmalaget i den första var kanadensaren Spencer Abbott, som efter en uppåkning prickade målramen bakom Eero Kilpeläinen. Periodens enda mål skulle dock gästande Örebro göra i spel fem mot fyra, när Nick Ebert bombade in pucken med ett slagskott från blålinjen.

– Det är lite rostigt tycker jag. Vi gör ingen katastrofperiod, men vi måste komma upp lite i spelet och börja bygga med mer fart från vår egna zon, summerade Örebros Anton Hedman i C More efter periodsignalen.

I den andra perioden fortsatte de stora målchanserna att lysa med sin frånvaro. Spelet svängde fram och tillbaka, men i mittenakten spikade de bägge målvakterna igen och Örebro ledde fortsatt med uddamålet in till den andra pausvilan.

– Vi gör en helt okej andraperiod tycker jag. Vi jobbar hårt och skapar mycket lägen, men det är det där sista som fattas för att vi ska sätta någon balja. Vi har x antal chanser som ska vara mål i dag, men vi får se till att göra det i den tredje, sade Moras Mathias Bromé i pausen.

"Tar för många utvisningar"

Det skulle dock till slut jublas även från hemmahåll i Jalas Arena. I spel fem mot fyra knappt sju minuter in i den tredje tryckte Michael Keränen in kvitteringen bakom sin landsman, som skymdes av Mathias Bromé.

Mötet fortsatte därefter att präglas av ett böljande spel - och trots en sen Morautvisning och ett powerplay för Örebro var det inte allt för överraskande när mötet gick till förlängning. Väl där dunkade Viktor Amnér in 2-1-pucken, vilket innebar att hemmalaget plockade ännu en tvåpoängare på hemmais.

–Vi tar för många utvisningar i tredje perioden och det är i så de också till slut får ett mål sedan. Det är en jämn match och vi spelar relativt bra försvarsspel, men jag tycker att vi skapar för lite i den tredje och lyckas inte stänga matchen, summerade Örebrotränaren Niklas Sundblad i C More efter matchen.

Se highlights från matchen här.