TIK

Ny målfest för Djurgården mot Timrå

13 november 2018 21:39
#TIKDIF

Petteri Wirtanen fick en smakstart på tillvaron i sin nya klubb. Nyförvärvet gjorde ett av målen i 6–3-segern när Djurgården körde över Timrå på bortaplan – efter en förstaperiod som slutade i ett målvaktsbyte.

Det börjar bli normalt att se målgalna historier mellan Djurgården och Timrå, men frågan är om någon trots allt såg den första perioden komma. Alexander Urbom pricksköt först in sitt första mål för säsongen – och det blev öppningen på ketchupflaskan. En kort stund senare utökade det debuterande nyförvärvet Petteri Wirtanen till 2–0.

– En bra känsla, det var starten vi ville ha och behövde. Jag fick klubban på pucken och den gick in, sa Petteri Wirtanen om sitt första mål till C More.

Timrå svarade genom Anton Wedin, men 19 sekunder efter det gjorde Djurgården mål på nytt. Det kom till och med ett 4–1-mål genom Jonathan Davidsson innan Timrå bytte målvakt, från Niclas Svedberg till Viktor Brattström, i slutskedet av den första perioden.

Timrå vann perioden

Djurgården gick inte ut fullt lika hårt efter den intensiva förstaperioden, vilket tillät Timrå att hamna på rätt köl igen. Dessutom kunde Filip Hållander göra mellanperiodens enda mål då han snurrade upp bortaförsvaret och satte 2–4-pucken i nät.

Men när Emil Bemström utökade ledningen på nytt för Djurgården tidigt i slutperioden förstod man att det var och skulle förbli Djurgårdens kväll. Efter var sitt mål därefter kunde segern skrivas hem med tennissiffrorna 6–3.

Det var en målfest, men likväl två mål färre än det senaste mötet som slutade 7–4 mellan lagen.