Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Skellefteå
SKE

Eriksson sänkte sitt gamla favoritlag Frölunda

13 november 2018 21:50
#FHCSKE

Albin Erikssons hejade på Frölunda under sin uppväxt. Därför tyckte 18-åringen att det passade bra att bli matchhjälte i Skellefteås 3–2-seger i Scandinavium – som till att Skellefteå hamnade på vinnarspåret igen.


Skellefteå fick precis den start man var ute efter för att börja lyfta i tabellen. En stor pådrivare i det var den unge Albin Eriksson, som såg till att skjuta in sitt första mål för säsongen när han trampade in i offensiv zon och hittade en lucka under armen på Frölundamålvakten Johan Mattsson.

Med lite mer medstuds hade Eriksson gjort mer mål i den första perioden, men fick nöja sig med ett.

– Tränarna har tjatat på mig hela året att jag måste skjuta mer. Det känns bra i dag, Frölunda var mitt favoritlag när jag växte upp så jag är exalterad över att få spela i Scandinavium för första gången, sa Albin Eriksson till C More efter första perioden.

Behåller matchpucken

I den andra perioden var det dags för nästa ungtupp att visa vägen målmässigt för Skellefteå. Andreas Wingerli gjorde som Eriksson och sköt från ett svårt läge, men det gav resultat den här gången också.

Frölunda gav sig dock inte utan fick in en reducering innan perioden var slut genom ett konstnummer av Ryan Lasch. Och i nästa period kom kvitteringen.

Men det här var Albin Erikssons kväll och i slutskedet av matchen klev han fram och gjorde det avgörande 3–2-målet. Matchpucken ska han så klart behålla.

– Den hamnar nog hos föräldrarna i Bollnäs, sa den lycklige 18-åringen till C More efter matchen.

Se highlights från matchen här.