• Huvudsponsorer

Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Skellefteå
SKE

Lundqvist mot Ericsson - dags för ny duell

13 november 2018 11:30
#FHCSKE

Matcherna mellan Frölunda och Skellefteå har de senaste åren varit riktigt intressanta med två karismatiska lagkaptener i spetsen. Nu ska Frölunda jaga förstaplatsen i tabellen medan Skellefteå sladdar lite och behöver en vinst.


Noterbart Frölunda

– Frölundas lagkapten Joel Lundqvist har hittat rätt ganska frekvent den senaste tiden. Tre mål på de fem senaste matcherna och sju totalt under säsongen. I matcherna mot Skellefteå brukar det hetta till mellan honom och motståndarnas kapten Jimmie Ericsson, en extra ingrediens i en på förhand redan het match.

– Lagen har mötts en gång tidigare den här säsongen. Då vann Frölunda med 3-2 efter straffläggning. Lundqvist gjorde mål i den matchen, men Ryan Lasch spelade den största rollen i den matchen och var inblandad i alla Frölundas mål (1+2).

– Frölundas fina svit på tre raka fullpoängare gör att laget just nu är tvåa i tabellen, men på samma poäng som ettan Luleå.

Noterbart Skellefteå

Jimmie Ericsson nätade även han i det senaste mötet lagen emellan. Han har satt två kassar i lagets fem senaste matcher och spelar med sin förmåga att driva på sina medspelare en stor roll i laget.

– Pådrivning lär behövas. Skellefteå har bara vunnit en av de nio senaste matcherna, och den kom efter förlängning näst senast. Formen är med andra ord tveksam och tabellplaceringen som elva är inget som västerbottningarna är nöjda med.

– Viktig match mot Frölunda på tisdagen. Efter det väntar två hemmamatcher i veckan, torsdag mot Malmö och lördag mot HV71.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCSKE och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.