BIF

Olofsson stor hjälte – Malmö knep extrapoängen

13 november 2018 22:10
#MIFBIF

Det svängde fram och tillbaka mellan Malmö och Brynäs, men det var till slut Johan Olofsson som fällde avgörandet. Hans två mål, varav det sista kom med 15 sekunder kvar att spela, bäddade för Malmös 4-3-seger.

Hemmapubliken hann knappt sätta sig till rätta på läktaren innan man tvingades se bortalaget jubla för första gången. Redan efter två minuter kastade Ryan Gunderson in en puck som styrdes in på något sätt i den tilltrasslade situationen. Det blev dock backen själv som noterades för målet, hans första för säsongen.

Men Malmö lät sig inte besegras bara på grund av underläget efter den första perioden. I mellanakten kunde Johan Olofsson först skjuta in kvitteringen i spel fem mot fyra, och en stund senare fullbordades vändningen till 2–1.

Precis som senast lagen möttes var det då Emil Molin som fick in pucken. Molin, med ett förflutet i Brynäs och med en pappa (Ove Molin) som har ikonstatus i klubben, tonar dock ned det hela.

– Det är en slump att jag gjort de här målen mot Brynäs. Det är klart att det är kul att möta dem, men jag försöker tagga till lika mycket mot alla lag, sa Emil Molin till CMore.

Ordnade straff

Det mesta hände dock i den tredje perioden. Brynäs kvitterade först genom Robert Kousal. Sedan ordnade Johan Olofsson ett straffslag för Malmö, som Konstantin Komarek tog vara på. Men matchen gick till förlängning efter en sen kvittering av Jesper Boqvist.

Väl där klev Olofsson fram igen. Med bara 15 sekunder kvar att spela pricksköt han in pucken i nättaket, hans andra och mest avgörande mål för kvällen.