Andra raka för Växjö - tog revansch på Linköping

13 november 2018 21:26
#LHCVLH

Linköping har det fortsatt tungt i SHL och på tisdagen kom sjätte raka förlusten. Gästande Växjö vann komfortabelt med 3-1 och blev första lag att ta med sig tre poäng hem från Saab Arena den här säsongen.

Linköping kom till spel med fem raka nederlag i ryggen, men segrade i säsongens tidigare möte med Växjö. Hemmalaget inledde även starkt den här gången mot smålänningarna, men en utvisning i offensiv zon på Daniel Olsson-Trkulja blev kostsam. I det efterföljande numerära överläget kom nämligen 1-0 för gästerna när Joel Persson skott från blålinjen letade sig in bakom en skymd Jonas Gustavsson i hemmakassen.

– Vi har snackat om att få in mer folk på mål och (Tuomas) Kiiskinen gör det fantastiskt bra när han skymmer framför mål och pucken går in. Det är lite upp och ner så här långt, men vi ska bli bättre i andra perioden, förklarade Växjös målskytt Joel Persson i C More.

I den andra akten var det istället gästerna som inledde starkast men Linköping som fick utdelning. Debuterande backen Viktor Svedberg hittade Andrew Gordon med en lång och svepande passning. Kanadensaren laddade bössan och satte en hård isare mellan benen på Viktor Fasth för 1-1. Växjö skulle sedan med drygt tre minuter kvar av perioden på nytt ta ledningen. Finländaren Julius Junttila stod med ansiktet mot sargen, vände runt och kaste iväg en chanspuck mot mål. Pucken letade sig även in i mål via benskyddet på en överraskad målvakt i hemmakassen.

"Skönt att starta med en seger"

Växjö lyckades föredömligt sätta stopp för Linköpings anfall i den tredje perioden och östgötarna skapade inte speciellt många farliga målchanser. Istället skulle Växjö utöka sin ledning till 3-1, som också blev slutresultatet, när Pontus Holmberg rakade Liam Reddox fina passning i mål.

– Det var skönt att starta med en seger. Jag tycker att vi står oss bra och spelat bra även tidigare men inte fått med oss poängen. Det är härligt att vi får utdelning nu, sa Växjös Pontus Holmberg i C More.

Segern var Växjös andra i rad medan det är fortsatt tungt för Linköping. Förlusten var den sjätte i följd och dessutom första gången den här säsongen östgötarna tog noll poäng i Saab Arena.