Hemma
Linköping
LHC
Borta
Växjö
VLH

Kan Linköping ta ny seger mot Växjö?

13 november 2018 11:30
#LHCVLH

För formsvaga Linköping kom landslagsuppehållet lägligt. Nu hoppas östgötarna bryta den tunga sviten och ta säsongens andra seger mot Janne Pesonens Växjö.


Noterbart Linköping

– Under landslagsuppehållet värvade östgötarna den storväxte backen Viktor Svedberg, närmast från AHL. Svedberg är både längst (204 centimeter) och tyngst (108 kilo) i SHL.

– I och med Almens (Bibic) senaste skada så kände vi behov att skapa ett bättre djup på backsidan. I Viktor får vi en kille som är defensivt stark och som har en imponerande räckvidd. Det är dessutom en kille som tävlar hela tiden och som vi känner kommer passa bra in i vårt lag, sa Linköpings general manager Fredrik Emvall.

Joe Whitney är Linköpings poängstarkaste spelare så här långt med sina 14 poäng (6+8). Det räcker till en femteplats i poängligan, fem poäng bakom poängligaledaren Jakob Lilja.

– Linköping har fem raka förluster i SHL och föll dessutom för första gången i Saab Arena i senaste hemmamatchen. Östgötarna kan dock glädja sig åt att de besegrade Växjö i lagens möte den här säsongen, 1-0 efter förlängning i Vida Arena.

Noterbart Växjö

– Växjö gick in i landslagsuppehållet med att besegra Mora hemma i Vida Arena med 6-1. Bortaformen sätter vi dock ett litet frågetecken för då klubben förlorat de två senaste matcherna på resande fot.

– I mötet med Mora lyckades Växjös finländske stjärna Janne Pesonen göra ett hattrick. Det var säsongens andra hattrick i SHL och Pesonen är nu poängbäst i Växjö med fem mål och fem assist.

– Smålänningarna ligger, inför tisdagen, på sjunde plats i tabellen med 22 inspelade poäng. Det är fem poäng färre än femman Linköping. Kan Växjö närma sig östgötarna?

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCVLH och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.