Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Malmö
MIF

Islossning för Skellefteå när allt stämde

15 november 2018 21:30
#SKEMIF

Gästande Malmö inledde bäst men Skellefteå repade mod och tog taktpinnen i en match som bjöd på islossning i slutperioden. "Effektiviteten är enorm" berömde tränaren Tommy Samuelsson efteråt.


Det var gästerna som försökte mest inledningsvis men trots dubbla försök i powerplay och 16-4 i skott lyckades inte Malmö överlista Mantas Armalis i hemmalagets mål. Istället var det Skellefteå som tog ledningen i samma spelform med drygt fem minuter kvar att spela av inledningsakten - och det var den forne Malmöspelaren Robin Alvarez som nätade, fint framspelad av Mathis Olimb.

– Men det känns så klart bra att göra mål. Det är alltid kul att göra mål. Men det är lite speciellt. Mycket bra passning från Olimb. Han ser det från början och passar i sista sekund.

I den andra perioden stod Skellefteå för en mäktig scenförändring. Malmö var visserligen nära en kvittering genom Niclas Hardt i inledningen men sedan tog hemmalaget taktpinnen. Andreas Wingerli pricsköt 2-0 drygt tre minuter in på perioden och tio minuter senare, med 13:03 på klockan, vann Bud Holloway pucken offensivt på egen hand. Han lurade ner Nihlstorp och gjorde sitt första mål för säsongen.

– Det var skönt att få dit den. Jag försökte röra på fötterna. När händerna inte är med en är det bara att fortsätta. Jag tror många har varit förvånade över min optimism. Jag vill bara vinna matcher just nu.

Islossning i tredje

I den tredje fortsatte hemmalaget att dominera och målen fortsatte att trilla in. Edvind Hedberg spräckte sin målnolla när han gjorde 4-0 efter tre minuter. Efter det handlade mycket om Joakim Lindström. Först sköt han 5-0 innan han låg bakom fick en assistpoäng på Oscar Möllers 6-0, Jonathan Pudas 7-0 och även Bud Holloways 8-0. Mantas Armalis höll nollan men Christopher Nihlstorp fick släppa in hela nio puckar. ALbin Eriksson spikade slutresultatet med 33 sekunder kvar att spela.

– Våra första 25 tycker jag är riktigt bra. Sedan tappar vi efter tvåan. Trean bjuder vi på. Vi drar på oss några utvisningar och det står oss dyrt, menade Malmös tränare Peter Andersson efteråt.

I Skellefteå var det desto muntrare miner efter säsongens största seger:

– Effektiviteten är enorm och samtidigt måste jag hylla vårt boxplay som håller oss i matchen i den första perioden, kommenterar SAIK's Tommy Samuelsson. Jag efterlyste att vi skulle bli starkare med pucken och nagla oss fast och det fick vi betalt för.

Se highlights från matchen här