Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Färjestad
FBK

Färjestad bortaslog Brynäs igen

15 november 2018 21:50
#BIFFBK

Brynäs skulle ta revansch för 0-6-förlusten senast man mötte Färjestad. Men trots fint spel blev det ny förlust. Jesper Olofsson avgjorde för gästerna igen. "Så är det ibland mot vissa lag", sa matchvinnaren efteråt.


Brynäs, där Magnus Sundqvist gjorde sin andra match som huvudtränare, inledde med bra fart och skapade oreda i Färjestads zon. En spelvändning gav Jesper Boqvist och Nicklas Danielsson ett bra läge som slutade med att Danielsson vackert lurade ner Adam Werner och gjorde 1-0 efter drygt sex minuters spel. Gästerna var dock inte helt ofarliga och prickade stolpen dubbelt upp genom Johan Nygård.

– Bra fart. Snabba rejäla pass och snabb i tanken från backarna tvingar oss att sätta fart på fötterna, berömde Nicklas Danielsson sitt lag efter första perioden.

I den andra kom den efterlängtade kvitteringen för gästerna genom Sebastian Erixon. Men Brynäs återtog ledningen efter en tilltrasslad situation där Joel Kellman styrde in Ryan Gundersons skott. Men den jämna matchen skulle få en kvittering. Jesper Olofsson, som gjorde två mål senast lagen möttes, stod för den drygt en och en halv minut innan periodpausen.

Jämnt in i det sista

Den tredje perioden bjöd inte på några mål även om båda lagen bytte såväl chanser som långa anfall. Brynäs pigga anfallsspel ville inte betala sig och när matchen nådde förlängning klev Jesper Olofsson fram på nytt när han för andra gången den här säsongen blev tvåmålsskytt mot Brynäs.

– Sådär är det mot vissa lag ibland. Det är kul. Vi är starka framförallt i andra. I den tredje tar de över och sedan är det jämnt fram till förlängningen, analyserade matchhjälten.

Brynästränaren Sundqvist var nöjd, men besviken, efter matchen:

– Det är tufft. Hockey är så här. Vi hade läge innan men det är surt att förlora på det här sättet. JAg tycker grabbarna förtjänar segern. Men det är sådana här matcher som kommer och små saker som avgör ibland. Men det är en jämn match och det är en bra match från vår sida, kommenterade han.

Se highlights från matchen här