• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Rögle
RBK

Blytung streckmatch - Örebro tar emot Rögle

15 november 2018 11:30
#ÖRERBK

Mitt emellan de två nedersta strecken i tabellen hittar vi just nu Örebro och Rögle. Gästande Rögle har inför matchen två poäng mer än Örebro och en seger skulle skulle stärka båda lagen något oerhört.


Noterbart Örebro

– Backen Nick Ebert har sett riktigt vass ut i Örebro i inledningen av SHL, precis som klubben hoppats på. Han har mest istid i laget och har noterats för inte mindre än 10 poäng på 13 matcher.

– Allra poängbäst är dock Aaron Palushaj med 14 poäng på 13 matcher.

– Örebro spelade en lika viktig match i tisdags mot MOra, som också kämpar i samma region av tabellen som närkingarna. Då blev det en svidande övertidsförlust, vilket gör matchen mot Rögle ännu viktigare att få med sig ett bra resultat ifrån.

Noterbart Rögle

– Även Rögle åkte på en förlust som gjorde ont i tisdags. Snabbt och frejdigt spel och ledning fram till slutminuterna i den sent startande matchen mot Färjestad (nedsläpp flyttades fram till 21:00 på grund av resestrul för gästerna), men där skåningarna åkte dit på en sen kvittering och sedan förlust i straffläggning.

– Men spelet sitter allt bättre för Rögle. Spelare som Ted Brithén, Daniel Zaar och för att inte tala om Kodie Curran har växlat upp och leder laget. Brithén toppar den interna poängligan och Curran tilldelas enorm speltid. Senast lirade han snudd på 29 minuter. Även de unga spelarna börjar ta för sig alltmer. Nils Höglander gjorde exempelvis sitt första SHL-mål senast.

– Rögle har mött Örebro en gång tidigare den här säsongen. Då höll laget tätt och vann med 2-0 på hemmaplan. Här kan du ladda upp med highlights från den matchen.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖRERBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.