LHF

Pesonen briljant när serieledarna besegrades

15 november 2018 21:25
#VLHLHF

Växjö bjöd på en riktigt stark insats inför hemmapubliken när Luleå besegrades med 2-1. Segerorganisatörer var den finländska duon Toumas Kiiskinen och Janne Pesonen.

Ett Växjö med en gryende form mot ett stekhett Luleå. Det var upplagt för en riktig holmgång, men när matchen drog igång så var det Växjö för hela slanten. Hemmalaget trummade på och pressade tillbaka Luleå hårt - och gästerna fick ägna all sin kraft åt att freda sitt mål.

Man gjorde det bra, men efter flertalet chanser med bland annat ett ribbskott av Julius Junttila så kom till slut 1-0 genom Janne Pesonen - fint framspelad av Toumas Kiiskinen. Luleå hade inte mycket i anfallsväg i den första perioden, och såg inte helt redo ut.

– Nej det är fär dåligt. Det är bara att titta på vårt powerplay, det är bedrövligt, och det speglar hela perioden, sa Erik Gustafsson i Luleå till C More i paus.

Men det blev inte mycket bättre för Luleå i den andra perioden. Växjö fortsatte med sitt intensiva spel och sin hårda press, och det stressade Luleå som inte fick till något konstruktivt spel. Desto bättre gick det för Växjö, som ständigt kom till anfall i bra fart och efter fint samspel med Joel Persson och Toumas Kiiskinen kunde Janne Pesonen stöta in sitta ndra mål för kvällen fram till 2-0.

Spännning hela vägen in i slutet

Luleå fick lite mer luft under vingarna i den tredje perioden, samtidigt som Växjö backade hem en aning. Det gjorde att Luleå fick mer tid på sig i sina uppspel, och det gjorde att man kunde skapa fler heta chanser.

Känslan var dock att Växjö hade matchen under kontroll fram till att Petter Emanuelsson smällde in 2-1 direkt på Jack Connollys vunna tekning. Efter det tog Luleå ut målvakten och pressade på för en kvittering - men Växjö kunde hålla undan och segra.

– Vi gör en jättebra förstaperiod, men sen sänker vi oss eftersom. Det höll nästan på att kosta oss matchen. Men det är starkt att vinna när man gör en halv bra match, sa Växjös tränare Sam Hallam till C More efter matchen.

Kolla in highlights från matchen på SHL Play!