Hemma
Timrå
TIK
Borta
Mora
MIK

Succékedja bäddade för Timrås trendbrott

15 november 2018 22:18
#TIKMIK

Johannes Salmonsson debuterade för Timrå i tisdags och fick direkt spela med landslagsmannen Anton Wedin. I kväll fick duon fortsatt förtroende tillsammans med Morten Madsen och det blev succé. Kedjan stod för tre av lagets fyra mål när man vann det viktiga bottenmötet med Mora.


Att det var viktiga poäng på spel syntes inte inledningsvis då åtminstone hemmalaget släppte loss och spelade frejdig ishockey. Debuterande målvakten Janne Juvonen tvingades till flera kvalificerade räddningar tidigt i matchen. Därför var det något otippat Mora som tog ledningen i matchen genom Andrew Roe på en fin passning från Spencer Abbott. Hemmalaget fortsatte mala på och fick sedermera utdelning när Rickard Palmberg tryckte in sin egen retur under Juvonen i spel fem mot fyra. Succéförvärvet Johannes Salmonsson fullbordade sedan vändningen när han styrde in 2-1.

– Starkt att vända underläge, ansåg Salmonsson som inte tyckte att Moras ledningsmål var riktigt rättvist.

– Det är lätt att göra poäng när man spelar med Anton Wedin, men jag är främst här för att jobba hårt, sa han vidare.

Och mer poäng skulle det bli för Salmonsson, men däremellan stack Mora upp och kvitterade. I powerplay styrde Robin Johansson in 2-2 och gav moringarna vind i seglen. Plötsligt var Timrå i brygga och just som de flesta satt och väntade på ett till bortamål klev firma Salmonsson-Wedin fram igen. Landslagsmannen Wedin visade prov på sin skicklighet när han tryckte in pucken efter fint klapp-klapp-spel mellan honom och Salmonsson.

– Jag har bra självförtroende och stäm på både träning och match, medgav Wedin i pausintervjun.

Oväntad dramatik

I den tredje perioden var Mora tvungna att jaga mål men det som hände var att man drog på sig utvisningar. I spel fem mot tre skickade Johannes Kinnvall vackert in 4-2 med ett dragskott och när Mora fortsatte dra på sig utvisningar såg matchen körd ut för dalalaget. Men i ett sent powerplay lyckades Michael Haga reducera och med bara sekunder kvar fick samme Haga ett jätteläge ett kvittera. Tack vare några svettiga räddningar på slutet blev Brattström tillsammans med succéduon Wedin och Salmonsson Timrås hjältar när laget plockade tre ytterst viktiga poäng i bottenstriden.

– Han gjorde några sjuka räddningar, berömde Salmonsson sin målvakt och menade att laget nu siktar på att ta sig till play-in.

Se highlights från matchen här.