Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
HV71
HV71

Kan HV71 rå på offensiva Skellefteå?

16 november 2018 14:35
#SKEHV71

På torsdagen bjöd Skellefteå sin hemmapublik på nio (!) mål framåt. På lördagen kommer HV71 på besök och lär vara förberedda på västerbottningarnas offensiva kraft.


Noterbart Skellefteå

– Wow, vilken islossning Skellefteå hade i tordagens match mot Malmö! 9-0, ett sällan skådat resultat i SHL nuförtiden. De som var i Skellefteå Kraft Arena och såg matchen lär sannolikt både sprida ordet i Skellefteå komma tillbaka själva på lördagseftermiddagen.

– Flera spelare hade såklart en fin afton. En av dem var Bud Holloway som med två mål spräckte sin målnolla för säsongen.

– Både Joakim Lindström och Oscar Möller noterades för fyra poäng vardera, ett mål och tre assist på båda.

Noterbart HV71

– HV71 har det tufft i SHL och ligger just nu elva i tabellen. Fyra raka förluster på bortaplan har det blivit, men i den senaste tog laget en pinne i den svåra kampen mot Luleå. HV71 har också bra minnen från senaste matchen i Skellefteå som Jönköpingslaget vann efter straffar.

– Offensiven vill inte riktigt lossna för gästerna. Poängbäst är Mattias Tedenby med 16 poäng, vilket räcker till en fjärdeplats i den totala poängligan i SHL.

– Sett till statistikmåttet corsi presterar HV71 bra spel. Laget toppar den listan med en corsi på 58,31. Här kan du grotta ner dig mer i den statistiken.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEHV71 och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.