Hemma
Rögle
RBK
Borta
Mora
MIK

Heta kanadensare möts i Lindab Arena

16 november 2018 14:35
#RBKMIK

Rögle mot Mora. Kodie Curran mot Spencer Abbott. Lördagens möte i Lindab Arena bjuder på en minst sagt häftig match i matchen när två glödheta kanadensare ska fixa segern åt sitt lag.


Noterbart Rögle

– En förlust fick räcka för Rögle som på torsdagen återigen hoppade upp på vinnarspåret efetr 4-1 i Behrn Arena mot Örebro. Segern var klubbens femte på de sex senaste matcherna och tabellnian fortsätter sin klättring i tabellen.

Kodie Curran har varit i fantastisk form den senaste tiden och på de tio senaste matcherna har den offensive backen gjort sex mål och sex assist. Kanadensaren är på de tio matcherna endast slagen av Frölundas Ryan Lasch som över lika många matcher gjort 14 poäng.

– Den 30 oktober när lagen möttes senast segrade Rögle med 3-1 i JALAS Arena. I den matchen stod Leon Bristedt för 1+1 och Kodie Curran nätade.

Rögle meddelade under fredagen på sin hemsidan att centerstjärnan Mattias Sjögren gör säsongsdebut på lördagen efter en lång skadefrånvaro.

Noterbart Mora

– Mora har det tungt just nu och Dalaklubben har fem förluster på de sex senaste matcherna. Allra senast kommer klubben från en tung 4-3-förlust mot Timrå.

– Forwarden Spencer Abbott gjorde två assist i den matchen och har över de tio senaste matcherna snittat en poäng per match. Han är Moras poängbästa spelare med 13 poäng (3+10) på 14 matcher.

– 25 oktober var senaste gången Mora vann på bortais när HV71 besegrades med 5-2. Kommer vändningen nu?

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKMIK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.