Örebro bröt förlustsviten

17 november 2018 17:55
#LHCÖRE

Linköping bröt sin långa förlustsvit senast mot HV71 och Örebro kom till spel utan både Marcus Weinstock och Anton Hedman. Det mesta talade för hemmaseger i Saab Arena men precis som när lagen möttes i Örebro tidigare på säsongen vände Örebro underläge till seger efter övertid. "Vi är starka, så jag är inte förvånad", sa Örebros tränare Niklas Sundblad efter matchen.

Det var ett välfyllt Saab Arena som hoppades på en andra raka seger för hemmalaget. Men matchens första stora chans fick bortalaget Örebro som tilldömdes straffslag efter att Christopher Mastomäki runnit igenom i numerärt underläge. Mastomäki tog själv hand om straffslaget men lyckades inte överlista Jonas Gustavsson. Strax därefter utnyttjade Linköping i stället det numerära överläget och gjorde 1-0 genom Adam Brodecki efter en fin framspelning av Jimmy Andersson. Mot slutet av perioden var det Örebros tur att utnyttja ett powerplay och det gjorde man på ett spektakulärt sätt. Tom Wandell tog pucken bakom egen målbur och åkte "coast to coast" hela vägen fram till Jonas Gustavsson där han sprätte in 1-1.

Den andra perioden blev en öppen historia – bokstavligt talat. Först satte Nick Sörensen ett förlösande mål efter en lång målsvacka vilket betydde 2-1 för Linköping. Därefter åkte Aaron Palushaj rakt igenom Linköpings backpar och sprätte upp kvitteringen i nättaket. Det var Palushajs fjärde mål mot Linköping bara den här säsongen. Senare var det Linköpings tur att få friläge vilket Jimmy Andersson förvaltade på bästa sätt när han gjorde 3-2 vilket stod sig perioden ut trots ett par sena powerplay för hemmalaget.

Örebro vände – igen

Det var mycket ställningskrig i den tredje perioden men när Örebro fick ett powerplay var kvitteringen ett faktum vilket också var tredje gången bortalaget kom tillbaka från underläge. Laget skapade hårt tryck mot Jonas Gustavsson och till slut fick Aaron Palushaj in pucken, hans andra för kvällen och femte den här säsongen mot favoritmotståndet Linköping. Därefter var det lite svängigt spel men inget lag som lyckades avgöra. Och precis som när lagen möttes i Örebro tidigare på säsongen slutade det med att Örebro kvitterade och tog extrapoängen. Den här gången var det Jordan Boucher som avgjorde för närkingarna i förlängningsspelet och Linköping åkte därmed på sin tredje raka förlust i Saab Arena.

– Vi kör på och även om vi ligger under hittar vi ett sätt att komma tillbaka och vinna matchen. Men vi är starka så jag är inte förvånad, sa en märkbart nöjd Niklas Sundblad efter matchen. Segern var ett viktigt trendbrott för Örebro som inför matchen hade förlorat tre raka matcher och blivit alltmer indragna i bottenstriden. De två poängen i Östergötland räckte för att kliva förbi Timrå upp på tolfte plats.