Hemma
Malmö
MIF
Borta
Timrå
TIK

Timrå blickar söderut - Malmö ska stoppa Salmonsson

17 november 2018 14:34
#MIFTIK

En blytung bortasmäll ska följas upp av revansch på skånsk is. Malmö laddar om för söndagsfest i hemmaborgen, där ett hungrigt Timrå gästar med Johannes Salmonsson i högform.


Noterbart Malmö

– Ajaj, det sved rejält i Malmölägret att resa hem från Västerbotten. Torsdagskvällen i Skellefteå Kraft Arena blev en mörk sådan, där Malmö föll med stora siffror. 0-9 landade nederlaget vid och säsongens svagaste insats var därmed ett faktum.

– Till bortamötet kom dock Malmö med rejält med vind i seglen. Skånelaget har stått för en fantastisk SHL-höst och slåss i det absoluta toppskiktet av tabellen. Nu har dock formen vänt en aning, med tre förluster på de fyra senaste matcherna.

Emil Sylvegård jagar ett stopp på sin måltorka. Den rivige forwarden har inte hittat nätmaskorna sedan den 20:e oktober - vilket innebär åtta mållösa matcher i följd.

Noterbart Timrå

Johannes Salmonsson var förgrundsfiguren när Timrå igår satte stopp för en dyster trend. 4-3 hemma i NHK Arena innebar lagets första seger sedan oktober och kom efter fyra raka förluster. Salmonsson var tongivande i det, med ett mål och två assist i segern över Mora.

– Hela förstaformationen levererade fint för Timrå. Vid sidan av Salmonsson svarade även Anton Wedin och Johannes Kinnvall för 1+1 var, samtidigt som Morten Madsen noterade en assist.

– Tack vare de tre poängen har Timrå passerat kvalstrecket. Nykomlingen står på 20 poäng, endast tre ifrån en slutspelsplats.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFTIK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.