TIK

Sylvegård briljerade när Malmö segrade

18 november 2018 16:23
#MIFTIK

Emil Sylvegård var namnet på alla Malmösupporters läppar under söndagseftermiddagen. Sylvegård stod för tre mål när Malmö besegrade Timrå med 4-1.

Det var inte förvånande att det var ett revanschsuget Malmö som kom ut till spel efter stjärnsmällen mot Skellefteå närmast i minnet. Mot Timrå under söndagen var det hemmalaget som styrde spelet, hade pucken mest och man parkerade i inledningen i anfallszonen. Victor Brattström fick bekänna färg i gästernas kasse när Malmö pumpade på - men trots stort spelövertag och 14-4 i skott var det 0-0 efter 20 spelade minuter.

– Vi måste sätta dit pucken, vi skapar ju bra lägen. Men det handlar om att våga trycka sig in mer mot kassen. Det är där det händer, sa Emil Sylvegård i Malmö till C More i paus.

Två snabba mål gav Malmö momentum

Andra perioden var jämnare spelmässigt även om det fortsatt var Malmö som styrde händelserna. Timrå startade dock mittakten bra med tre riktigt fina chanser men då stod Oscar Alsenfelt emot.

Istället var det hemmalaget som skulle bryta dödläget i målkolumnen, när man först fick in 1-0 genom Martin Janohls och kort därefter styrde Emil Sylvegård in 2-0 via stolpen.

– Det är trögt i vårt spel idag. Vi har svårt att skapa några långa anfall. Inga bra 40 minuter som spelats av oss, sa Anton Wedin i Timrå till C More.

Sylvegård med hattrick

I den tredje perioden gav Timrå matchen en rejäl chans. Rickard Palmberg bombade in 2-1 tidigt i den tredje perioden, och Timrå fick rejält med luft under vingarna. Laget skapade en hel del heta chanser för kvittering, men istället kom en oturlig utvisnig på Morten Madsen, och i efterföljande powerplayspelet kunde Emil Sylvegård peta in 3-1 från nära håll.

Timrå satsade trots det vidare med sin forcering men i tom kasse kom också 4-1 för Malmö - återigen var det Emil Sylvegård som var målskytt och han stängde därmed butiken med ett hattrick.