Hemma
Linköping
LHC
Borta
Rögle
RBK

Linköping ska bryta trenden - formtoppat Rögle gästar

22 november 2018 11:30
#LHCRBK

Sex vinster på de sju senaste matcherna och en poängsvit som bara växer sig längre. Rögle är stekheta och anförs av backbjässen Kodie Curran, men nu väntar ett Linköping som törstar efter framgång inför hemmafansen.


Noterbart Linköping

– Efter den utmärkta starten på seriespelet har farten avtagit rejält för östgötarna. Förlusten i lördags - 3-4 mot Örebro efter förlängning - var Linköpings sjunde på de åtta senaste matcherna.

Jimmy Andersson gjorde ändå sitt för att ta laget ur den svackan. Forwarden noterade både mål och assist i nederlaget, där de två andra fullträffarna kom genom Adam Brodecki och Nick Sörensen.

– Hemmaspelet har hittills varit Linköpings signum och laget vann sina åtta inledande matcher i Saab Arena. Nu har de fina siffrorna börjat att dala, närmast med tre raka nederlag i hemmaborgen. Linköping är trots det alltjämt hela SHL:s starkaste hemmalag.

Noterbart Rögle

– Formen är hysterisk i Skånelaget, som öser på och radar upp segrar. Förra veckan innehöll tre matcher - med resultatet två vinster och sammanlagt sju av nio inspelade poäng.

– Rögle har nu vunnit sex av sina sju senaste matcher och har tagit poäng i samtliga dessa. Framgångarna smittar även av sig på tabellen, där skåningarna fått ett ordentligt lyft och nu är uppe på niondeplats.

– En av ledargestalterna är utan tvekan Kodie Curran. Sommarens starka backvärvning har precis som övriga laget prickat formen. Förra veckan noterade Curran sammanlagt 73 minuters speltid, matchvinnande mål mot Örebro och säsongens tredje uttagning i Veckans lineup.

– Duon möttes i slutet av oktober, en match som dåvarande hemmalaget Rögle vann med 3-2. Segerskytt den gången blev Olle Liss.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCRBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.