Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Luleå
LHF

Sent avgörande fällde Örebro

22 november 2018 21:40
#ÖRELHF

Tidig Luleåledning blev till en rafflande avslutning när bortalaget avgjorde med elva sekunder kvar av ordinarie matchtid. "Vi måste vara smartare", kommenterade Örebros tränare Niklas Sundblad efteråt.


Publiken hade knappt hunnit sätta sig till rätta innan Niklas Olausson, helt friställd, kunde ge gästande Luleå ledningen när han från nära håll kunde peta in sitt fjärde mål för säsongen. Hemmalaget jobbade sig sedan in i matchen och vann även skotten med 10-7 efter 20 minuters spel.

– Vi startade matchen bra med ett fint anfall även om det avslutades lite turligt. Efter utvisningen tycker jag att Örebro tar över matchen, sammanfattade Luleås assisterande tränare Henrik Stridh den första perioden för C More.

Örebro öppnade som man avslutade, med viss hjälp av Luleå som först drog på sig en utvisning för hög klubba innan Jesper Sellgren i det efterföljande numerära underläget skickade pucken över hela isen och över sargen bakom Kilpeläinen i Örebro-målet.

I fem-mot-tre kunde Aaron Palushaj kvittera för hemmalaget men drygt sex minuter senare, med 9:26 spelat av perioden, återtog gästerna ledningen. Jack Connolly vispade till på volley i powerplay och Kilpeläinen var chanslös på skottet som letade sig in via ribban.

Rafflande avslutning

Den tredje perioden blev minst sagt händelserik, och det var i slutet allt hände. Med 1:36 kvar att spela tog Örebro timeout i jakten på att kvittera Jack Connollys ledningsmål - och man lyckades. Med sex utespelare på isen och Eero Kilpeläinen på bänken styrde Tylor Spink in Kristian Näkvyäs slagskott från blålinjen. Men när hela arenan mer eller mindre väntade på förlängning sänkte Emil Larsson hemmalaget när han styrde i Petter Emanuelssons skott via ribban bakom Kilpeläinen. De återstående elva sekunderna rann iväg och Luleå reser hem med alla tre poäng:

– Grymt skönt med tre poäng på bortaplan. En bra bortamatch. Vi är kanske inte helt nöjda men vi tar tre poäng. VI kan göra det lite bättre, bli lite mer noggranna i passningsspelet och sätta pucken på klubban, sa Petter Emanuelsson till C More.

I hemmalaget var stämningen mera dämpad men det fanns ljuspunkter, menade Örebrotränaaren Niklas Sundblad:

– Vi kommer ikapp och gör det viktiga kvitteringsmålet. Men sedan rusar vi och får två tre-mot-två-lägen mot oss. Där måste vi vara smartare och spela tätare och hålla den poäng vi har fått. Vi gör en bra match men de försvarar sig bra också, analyserade han efteråt.

Se highlights från matchen här!