• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Söndag Sön 24 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Luleå
LHF

Örebro vill straffa Luleå ännu en gång

22 november 2018 11:30
#ÖREVLH

Behrn Arena öppnar återigen sina portar för SHL-hockey och denna gång kommer serieledande Luleå på besök. Ett lag som Örebro brukar bjuda upp till bra kamp emot - och seger är i sikte även denna gång.


Noterbart Örebro

– Inför säsongen värvades Aaron Palushaj till Örebro som den stora ledaren offensivt. Han har också svarat upp till förväntningarna med 16 gjorda poäng. Senaste omgången mot Linköping blev det två mål från hans klubba, och senaste matchen mot Luleå stod han för ett mål och en assist.

– Örebro har en del skadebekymmer och avstängningsproblem. Både Marcus Weinstock och Anton Hedman är fortsatt avstängda. Två tunga avbräck då Anton Hedman bland annat är tvåa i den interna poängligan.

– Örebro har tagit poäng i fyra av de fem senaste mötena med Luleå Hockey.

Noterbart Luleå

– Luleå har gått som tåget på sistone, och toppar tabellen. Senast blev det dock förlust med 2-1 mot Växjö. Luleås första förlust efter ordinarie tid sedan den 11 oktober.

– Joel Lassinantti är den målvakt i SHL som spelat mest av alla. Han har startat 14 av Luleås 18 matcher och har spelat nästan 848 minuter.

– Luleå är fortsatt makalöst bra i boxplayspelet. Man är enda laget som har över 90 procent i boxplaystatistiken, och man har bara släppt in fyra mål i numerärt underläge. Hälften så mycket som närmaste lag i den statistiken.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖRELHF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.