Hemma
Mora
MIK
Borta
Malmö
MIF

Kan ett Mora i poängbehov stoppa Sylvegårds Malmö?

22 november 2018 11:30
#MIKMIF

Mora är sist i tabellen och jagar nu viktiga poäng samtidigt som man vill bryta sin dystra hemmatrend. Nu ställs man mot ett laddat Malmö, med en stekhet forward i Emil Sylvegård.


Noterbart Mora

– Mora har en dyster form på hemmais. Laget har ännu inte tagit en enda trepoängare i Jalas Arena. Mora är det enda laget i SHL som ännu inte vunnit efter full tid på hemmaplan.

– Intåget av forwarden Spencer Abbott i Mora har varit lyckat. Forwarden har spelat 15 matcher för Mora och står redan noterad för 14 poäng. Bäst av samtliga spelare i Mora.

– Andrew Rowe är ett ständigt hot framåt för Mora. Forwarden har gjort tre poäng på sina fyra senaste matcher. Rowe har en förmåga att komma till avslut när han är på isen, och han har på sina tre senaste matcher avlossat totalt elva skott på mål.

Noterbart Malmö

– Emil Sylvegård är stekhet för tillfället i Malmö. I senaste segermatchen mot Timrå stod Emil Sylvegård för ett hattrick när han på egen hand gjorde Malmös tre avslutande mål i segern med 4-1.

– Malmö har studsat tillbaka bra efter stjärnsmällen mot Skellefteå som slutade 0-9. Förutom segern mot Timrå har Malmö också nollat Bern på bortais och avancerat vidare till kvartsfinal i CHL.

– Malmö har haft lite problem med Mora sedan dalmasarna tog klivet upp till SHL igen. På de tre matcherna lagen spelat i Mora, har Malmö endast vunnit en.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKMIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.