• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
HV71
HV71
Borta
Brynäs
BIF

Thuresson mot Karhunen - HV71 tar emot Brynäs

22 november 2018 11:30
#HV71BIF

Den ena svarade för ett hattrick, den andre stängde igen sin målbur. Andreas Thuresson och Tomi Karhunen var helgens stora profiler. När HV71 och Brynäs nu gör upp i Kinnarps Arena ställs duon öga mot öga.


Noterbart HV71

Andreas Thuresson ordnade på egen hand poäng åt HV71 i lördagens tuffa bortamöte med Skellefteå. Först direktsköt forwarden ledningsmålet efter tolv minuter, halvvägs in i mittenakten utjämnade han till 2-2 och exakt en minut från slutet tog han matchen till förlängning med sitt 3-3. Thuressons hattrick var en av veckans bedrifter.

– Trots det fick laget se sig besegrade i holmgången, detta sedan Skellefteå avgjort via straffläggning. Nederlaget förlängde HV71:s förlustrad till tre matcher.

– Jönköpingslaget har överlag svårt att hålla sig kvar på segerspåret. Endast vid ett tillfälle har HV71 den här säsongen vunnit två matcher eller fler i följd.

Simon Önerud har en förmåga att trivas mot Brynäs, inte minst i Kinnarps Arena. Profilspelaren avgjorde som bekant SM-finalrysaren 2017 och i höstens tidigare möte svarade Önerud för ett mål och en assist när HV71 vann.

Noterbart Brynäs

– Med 33 räddade skott och en omutlig insats blev Tomi Karhunen stor hjälte när Brynäs i lördags spelade hem tre otroligt tunga poäng. Den nyligen invärvade finländaren stoppade allt mot Djurgården, en match som Brynäs vann med 2-0 på ett mycket imponerande vis.

– Vid sidan om Karhunens fenomenala målvaktsspel klev en annan duo fram som matchvinnare. Det handlade om Jesper Jensen och Johan Alcén, där Jensen inledde målskyttet sex minuter in i slutperioden. Alcén avgjorde sedan i öppen målbur till segersiffrorna 2-0.

– Fyra poäng skiljer i tabellen ner till HV71, som befinner sig på andra sidan om slutspelsstrecket. Kvällens bortamöte blir därför av väldigt stor vikt för Brynäs. Ny seger och motståndet lämnas ytterligare ett steg bakom i kampen om slutspel.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71BIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.