TIK

Islossning bäddade för seger

22 november 2018 22:08
#TIKSKE

Det var ett hemmastarkt Timrå som tog emot ett formstarkt Skellefteå som saknade poängkungen Joakim Lindström. Men tack vare tre raka mål i den andra perioden var det ändå västerbottningarna som avgick med segern.

Matchinledningen i Timrå präglades av utvisningar och därför tog det ett tag innan spelet satte sig. Inget av lagen lyckades utnyttja sina powerplay och kanske saknade Skellefteå sin powerplay-specialist Joakim Lindström? När lagen till slut höll sig på banan och spelade fem mot fem tog hemmalaget ledningen. Ludvig Rensfeldt tryckte in pucken men eftersom Vilmos Galló låg i målgården krävdes videobedömning innan målet godkändes. Målet gav Timrå luft under vingarna och man spelade riktigt frejdigt mot ett frustrerat Skellefteå. Sakta men säkert lyfte sig emellertid västerbottningarna och lyckades kvittera. Det började med att Jonathan Pudas tog ett varv runt Timråkassen och skickade in pucken på mål där den studsade fram och tillbaka innan Robin Alvarez tog den och skickade in den över en liggande Viktor Svedberg.

– En jämn period. Vi har jobbat hårt på vårt försvarsspel och det är där vår prio måste vara, konstaterade Timrås målskytt Ludvig Rensfeldt i periodpausen.

Men av det märktes inte mycket i den andra perioden. Det rasslade till i hemmakassen inte mindre än tre gånger. Först var det unge Linus Hedman som stod för sitt första SHL-mål när han gick hårt på kassen och tryckte in en retur bakom Svedberg. Sen skapade pånyttfödde Bud Holloway ett powerplay på egen hand där han också dammade in ett slagskott från blå. Som lök på laxen för Timrå styrde Jimmie Ericsson kort senare in 4-1 till bortalaget.

– Jag tycker nog att jag bidragit till laget även tidigare, men visst är det skönt att göra poäng och hjälpa laget även på det sättet, svarade Bud Holloway på påståendet att han varit lite trögstartad den här säsongen.

Höll undan till seger

Den tredje perioden var inte många sekunder gammal innan Bud Holloway fortsatte bidra med just poäng och mål. Han knallade in framför mål och med ett par tjusiga höftfinter fick han Svedberg att röra sig och öppna upp ett hål mellan benen där han placerade in 1-5. Det var, trodde nog de flesta, spiken i kistan. Men Timrå ville annat och fick ny energi när Anton Wedin tog sig fram på högerkanten, väntade ner Lindvall i Skellefteås mål och sedan lyfte in reduceringen. Skellefteå blev lite störda av Timrå och drog på sig ett gäng utvisningar. I spel fem mot tre reducerade Timrå ytterligare en gång genom Henrik Törnqvist men närmare än så kom aldrig medelpadingarna, trots att man hade en del chanser.

– Både vårt powerplay och boxplay har blivit mycket bättre vilket betytt mycket. Nu är vi på väg uppåt!, sa en målmedveten Jimmie Ericsson efter matchen.

Och visst är Skellefteå på väg uppåt tack vare sina fyra raka segrar. Laget har nu bara en poäng upp till topp 6.