Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Luleå
LHF

Brynäs vill haka på i täta tabelltoppen

23 november 2018 15:00
#BIFLHF

Det kittlar ordentligt när man kollar in SHL-tabellen som är jämnare än någonsin. Brynäs som är på tionde plats har endast sju poäng upp till serieledande Luleå. Nu ställs lagen mot varandra i Gavlerinken Arena.


Noterbart Brynäs

– Brynäs har fått upp farten under nya tränaren Magnus Sundqvist. På de fyra matcher som Sundqvist stått vid rodret har samtliga slutat med poäng, varav de två senaste matcherna slutat med segrar.

– Nu väntar Luleå på hemmaplan. Något som varit lite av en drömmotståndare för Brynäs de senaste åren. Faktum är att Brynäs har tolv raka hemmasegrar mot Luleå. Luleå har inte vunnit efter full tid i Gävle sedan den 6 oktober 2011.

– Jesper Boqvist är het för tillfället. I senaste matchen mot HV71 så stod Boqvist för det matchavgörande målet. Han har dessutom stått för en hel del poäng på sistone och leder nu den interna poängligan med 15 inspelade poäng.

Noterbart Luleå

– Luleå har en god form för tillfället och man har också studsarna med sig. Senast blev det tre poäng på kontot efter att segermålet kommit med endast tio sekunder kvar genom Emil Larsson.

– Just medstuds är något Luleå kanske behöver när man nu möter Brynäs i vad som för Luleå kan klassas som en mardrömsarena. Förutom att det var längesedan senaste segern kom så brukar Luleå åka på pumpen rejält. De senaste fyra matcherna i Gävle har slutat med idel hemmasegrar och en förkrossande målskillnad på 21-5 i Brynäs favör.

– Luleås Jack Connolly har verkligen blivit den värvning som norrbottningarna hoppades på. Poängen fortsätter att komma i rask takt och Connolly börjar vara med och nosa på en plats bland topp fem i SHL:s poängliga.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFLHF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.