Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Rögle
RBK

Frölunda och Rögle vill studsa tillbaka omgående

27 november 2018 11:30
#FHCRBK

Scandinavium slår under tisdagen upp portarna för ett nytt möte - denna gång är det bortastarka Rögle som ska ta sig an göteborgarna. Båda lagen kommer med en varsin förlust i bagaget och hoppas nu studsa tillbaka.


Noterbart Frölunda

– Göteborgarna är starka hemma i Scandinavium och har vunnit fem av de sex senaste hemmamatcherna.

Simon Hjalmarsson har gjort nio poäng de åtta senaste matcherna - tre mål och sex assist.

Ryan Lasch leder SHL:s poängliga med 21 inspelade poäng, lika många som Djurgårdens Jakob Lilja. Amerikanen snittar 1,05 poäng per match.

– Frölunda är ett av seriens måleffektivaste lag - bara Luleå är vassare. Göteborgarna har en måleffektivitet på 10,53 procent.

Noterbart Rögle

– Gästande Rögle har steppat upp den senaste tiden och har vunnit tre av de fyra senaste matcherna, dessutom har Skånelaget vunnit fyra av sina fem senaste bortamatcher. Bara Växjö och Skellefteå har plockat fler poäng på de fem senaste.

Mattias Sjögren har nu spelat tre matcher i Rögletröjan. På de två senaste matcherna har den rutinerade centern gjort tre poäng - ett mål och två assist.

Kodie Curran leder skytteligan för samtliga backar i SHL och har gjort sex mål på 20 matcher.

– Rögle är just nu nia i tabellen med 30 inspelade poäng, Frölunda är fyra med 36 poäng.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCRBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.