Hemma
Malmö
MIF
Borta
HV71
HV71

Klass och kyla från Komarek

24 november 2018 20:42
#MIFHV71

En jämn, tät och spännande tillställning mellan Malmö och HV71 bjöd trots målsnålheten på god underhållning och stor dramatik. Avgörandet i Malmö Arena kom först i en straffläggning, där Konstantin Komarek blev matchvinnare i den fjärde omgången.


Tabellelvan HV71 inledde matchen borta mot tabelltrean Malmö bäst, men efter hand var det de hemmastarka skåningarna som tog över kommandot. I matchens första numerära överläge kunde Konstantin Komarek också pricka in 1-0 efter en sidledspassning och ett direktskott. Trots det slutade perioden 4-8 i skott.

– Vi börjar ganska bra, men sedan får vi tre utvisningar emot oss och de gör mål på en av dem. Vi kan inte hålla på att dra på oss utvisningar för för många spelare på banan, analyserade en självkritisk HV71:s Oscar Sundh i C More.

I mittperioden hade HV71 därefter noll utvisningsminuter och två numerära överlägen. Kvitteringen till 1-1 som kom efter exakt halva perioden kom dock i spel fem mot fem från slovakiske backen Martin Fehervary. Hans "myra" in mot Malmös målbur smet hela vägen in bakom en skymd Oscar Alsenfelt i hemmakassen.

Avgörande i straffläggning

Tätt och målsnålt var två ledord i den här matchen, som skulle komma att avgöras sent. Väldigt sent, faktiskt.

– Det är lite fram och tillbaka, vi börjar andra ganska bra och får långa anfall. Sedan får de ett turligt mål och momentumet går lite fram och tillbaka. HV är desperata och de går för att vinna varje duell, där måste vi vilja ännu mer och göra det ännu bättre. Vi ska kräma ur det sista nu och sedan har vi lite vila, klargjorde Malmös Emil Sylvegård inför den avslutande tredjedelen.

Publiken fick se fina chanser även i den tredje perioden, men målvakterna Oscar Alsenfelt och Jonas Gunnarsson briljerade - ofta med god hjälp av sina respektive försvar. I spel tre mot tre fortsatte chanserna att avlösa varandra även i förlängningen, men avgörandet kom först i straffläggningen.

Där krävdes det fyra omgångar för att skilja lagen åt. Det var matchens första målskytt Konstantin Komarek som med en riktig läckerbit avgjorde till 2-1 för Malmös del. Två poäng således till skåningarna, en poäng till HV71 som kämpar vidare trots motvinden.

– Jag försökte läsa målvakten både på första och andra straffen. Jag tror jag lyckades med det och jag är nöjd med straffarna, konstaterade Komarek i C More efter matchen.

Se highlights från matchen här.