Hemma
Luleå
LHF
Borta
Linköping
LHC

Lassinantti vann målvaktskampen när Luleå slog Linköping

29 november 2018 21:45
#LHFLHC

Joel Lassinantti och Jonas Gustavsson var två burväktare i högform i Coop Norrbotten Arena på torsdagen. De eleganta paraderna avslöste varandra i en målsnål men underhållande kamp, där den förstnämnde fick stå som segrare efter att Luleå plockat bonuspoängen i en rafflande straffläggning mot Linköping.


De första minuterna i Coop Norrbotten Arena tillhörde hemmalaget Luleå Hockey. Serieledarna sköljde över gästerna från Linköping och skapade per omgående en bastant press mot Jonas Gustavssons kasse - en press som dock sakta avtog. Linköping kunde därefter istället chocka hemmalaget, när Viktor Svedberg lirkade in sitt första mål i Linköpingsdressen från position bakom förlängd mållinje. Gästerna kunde efter sitt ledningsmål hämta sig och var därefter mer aktiva framåt i offensiven i en period laget vann med uddamålet.

Likt i inledningen av den första var det Luleå som kom ut starkast i mittenakten. Einar Emanuelsson fick ett friläge och Johan Harju hade ett klockrent skott i stolpen, men att överlista Jonas Gustavsson lyckades norrbottningarna inte med i den andra perioden heller. Linköpings chanser var desto färre, men laget hade en ypperlig möjlighet att utöka när Adam Brodeckis styrning ställde Joel Lassinantti och gick i stolpen.

– Andra perioden tycker jag är bättre. Vi skapar fler farliga chanser, men vi slarvar fortfarande i uppspelen. De får lite gratislägen och kan skapa tryck i vår zon. Lite mer noggranhet i passningsspelet så ska vi nog vända på det här, summerade Luleås Johan Harju i C More i pausen.

Connolly hjälte på nytt

Mötet i Coop Norrbotten Arena handlade främst och de båda burväktarna. Både Joel Lassinantti och Jonas Gustavsson bjöd på fina parader och målvaktsingripanden, där den förstnämndes sidledsförflyttning i inledningen av den tredje kan ha varit avgörande. Adam Brodecki hittade fram till Johan Södergran som stod helt ren vid den bortre stolpen, men fick se sitt skott fångas in av Luleåkeepern.

Istället kunde hemmalaget till slut få sin utdelning. Petter Emanuelsson trampade in och skickade iväg en stenhård backhand upp i Gustavssons vänstra kryss. Målet blev det enda i den tredje perioden och efter en mållös förlängning gick mötet till straffar. Där fortsatte målvakterna att briljera, men när Jack Connolly klev fram kunde gästernas burväktare inte längre stå emot. Amerikanen blev ännu en gång hjälte för sitt Luleå som plockade bonuspoängen och befäste förstaplatsen i SHL-tabellen.

– Det är väldigt surt. Man vill vinna när man leder i den tredje perioden, men så här är det ibland. I en annan match kanske vi får in en puck och dödar matchen. Men en stor eloge till grabbarna ändå, det är inte lätt att komma upp hit och vinna, summerade Linköpingsmålvakten Jonas Gustavsson.

Se highlights från matchen här.