Hemma
Luleå
LHF
Borta
Linköping
LHC

Hemmastarka Luleå vill ta revansch på östgötarna

29 november 2018 11:30
#LHFLHC

Senast Luleå och Linköping möttes var det östgötarna som gick segrande ur striden med 2-1. Nu har det blivit dags för serieledarna att ta revansch när Coop Norrbotten Arena slår upp portarna - samtidigt som Linköping jagar tredje raka bortavinsten.


Noterbart Luleå

Erik Gustafsson gjorde sitt första SHL-mål i den viktiga straffsegern mot Brynäs i lördags. Backen svarade dessutom för en assist och är nu uppe på sju poäng - ett mål och sex assist.

– Norrbottningarna är forsatt etta i tabellen med 38 inspelade poäng. Men det är otroligt jämnt, gästande Linköping är bara fyra poäng bakom Luleå och är sjua. Nu vill hemmalaget försvara serieledningen - igen.

– Luleå har vunnit 13 av 20 matcher och sedan den 1 oktober har laget endast förlorat tre matcher.

– Hemmalaget har släppt in minst mål i hela SHL, 41 mål på 20 matcher.

Noterbart Linköping

Joe Whitney svarade för en assist senast i 2-1-segern mot Mora. Amerikanen leder Linköpings interna poängliga med 16 poäng, sju mål och nio assist.

– Linköping har haft det tungt på hemmaplan den senaste tiden men har vunnit de två senaste bortamatcherna.

– Det skiljer bara fyra poäng mellan Linköping och Luleå i tabellen. Säsongens första möte vann östgötarna med 2-1, i det mötet gjorde Joe Whitney sin första poäng i SHL när han passade fram till Derek Roys 1-0-mål.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFLHC och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.