MIK

Armalis stängde igen - Skellefteå nollade Mora

29 november 2018 21:30
#SKEMIK

I en jämn och målsnål kamp i Västerbotten drog Skellefteå AIK den längsta strået hemma mot Mora. Mantas Armalis spikade igen fullständigt och höll sin andra nolla för säsongen, när västerbottningarna besegrade dalalaget med 2-0.

I Västerbotten var det hemmalaget Skellefteå som tog tag i taktpinnen i mötet med gästande Mora. Det var dock kort efter att Mora hade slagit över och skapat god press mot Mantas Armalis som 1-0-målet kom, när Bud Holloway tog ett avslut som gled bakom Janne Juvonen innan Adam Pettersson klev fram och rakade in pucken i det tomma målet.

– Det är en helt okej start. Tycker dock att vi kan göra saker bättre för att ta oss ut och in i zonen. Vi har lite att jobba på, sade målskytten Adam Pettersson till C More i pausen.

"Visar vilken kvalitet vi har"

Mittenakten i Skellefteå Kraft Arena präglades mestadels av utvisningar. De stora chanserna lös med sin frånvaro i spel fem mot fem - och när möjligheterna väl kom i respektive lags powerplayspel, stod de båda målvakterna i vägen. Skellefteås uddamålsledning stod kvar även efter den andra perioden, trots att gästande Mora matade på i slutskedet och hade bud på en kvittering i numerärt överläge.

I den tredje var det Mora som inledde starkast. Laget matade på för en kvitteringspuck, men istället kom Edwin Hedberg med full fart in i anfallszonen och skickade iväg ett dragskott som satt i Janne Juvonens vänstra kryss. Trots gästernas jakt på en reduceringspuck i sin forcering höll Mantas Armalis undan och plockade sin andra nolla för säsongen.

– Det var kul att få stå upp för laget. Vi önskar kanske att vi inte blir så tillbakatryckta som vi var första tio i den tredje, men sedan visar vi vilken kvalitet vi har och kan hålla ihop på ett bra sätt, sade hjälten Mantas Armalis till C More efter slutsignalen.