Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Timrå
TIK

Svensson mot Palmberg - Färjestad jagar ny hemmavinst

28 november 2018 11:30
#FBKTIK

Hemmastarka Färjestad blickar mot nya poäng på värmländsk mark. Samtidigt vill laget ta revansch på Timrå, som vann duons senaste möte och som har Rickard Palmberg i fantastisk form.


Noterbart Färjestad

– Laget går starkt i Löfbergs Arena. Av sina tio spelade hemmamatcher har Färjestad vunnit sju. Segerraden i hemmaborgen är nu uppe i tre raka matcher, detta efter 3-1 i lördags mot Frölunda.

– I rivalmötet stod Johan Ivarsson för det första av Färjestads tre mål. Backen kritade under onsdagen dessutom på en ettårig förlängning med den värmländska klubben.

Markus Svensson gjorde en stor insats mellan stolparna och stoppade 21 av 22 skott - 95,45 i räddningsprocent.

– Segern över Frölunda var en skön revansch för nederlaget mot samma motstånd bara en dag tidigare (1-4). Färjestad är sjua i SHL-tabellen och har chansen att ikväll nå en kvartsfinalplats.

Noterbart Timrå

– Efter två nederlag i följd reste sig Timrå i lördags. Hemma i NHK Arena rivstartade SHL-nykomlingen och sköljde över formtoppade Rögle under en fenomenal förstaperiod. Redan efter en kvart hade Timrå gått ifrån till en tremålsledning - ett ryck som avgjorde matchen.

Rickard Palmberg öppnade målskyttet, snyggt framspelad av Anton Wedin. Den 29-årige forwarden är verkligen inne i den så kallade zonen och har efter en blek säsongsupptakt nu poäng i fem raka matcher. Palmberg har under denna period gjort tre mål och fyra assist.

– Det matchvinnande målet mot Rögle stod dock Jeremy Boyce för. Timråikonen slog till med det 3-0-mål som fällde avgörandet, då skåningarna i mittperioden reducerade två gånger om och faktiskt var på väg tillbaka.

– Timrå vann säsongens tidigare möte med Färjestad genom 1-0, med Sebastian Collberg som enda målskytt.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKTIK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.