Stark vändning till seger av Linköping

1 december 2018 18:05
#LHCMIF

Det var bara 30 sekunder kvar att spela när Linköping avgjorde tillställningen mot Malmö. Filip Karlsson satte då matchavgörande 4-3 framför ett kokande Saab Arena. Detta efter en oerhört stark vändning av Linköping.

Det var händelserikt från start när Linköping tog emot Malmö. Hemmalaget tog tag i spelet och skapade många chanser och fick också utdelning. Två puckar hade Linköping i nät - men båda dömdes bort. Ena gången hade Oscar Alsenfelt blockerat pucken, andra gången var det målvaktsinterference.

istället skulle Malmö få energi av att ha klarat av de två prekära lägena, och på 25 sekunder kom både 0-1 och 0-2. Jens Olsson och Henrik hetta med målen. Båda två med skott från distans.

– Det är surt med två bortdömda mål och det ger ju Malmö energi. Men vi måste ut och jobba nu, sa Olle Lycksell i Linköping till C More.

Linköping fick sina mål till slut

Trots den tunga första perioden kom Linköping ut med stark energi i den andra perioden och tog tag i spelet. Direkt fick man med sig ett powerplay som Joe Whitney utnyttjade med ett vackert avslut fram till 1-2.

Hemmalaget fortsatte att pressa på och det var främst med en man mer på banan som de farliga lägena skapades. Derek Roy fick sikta in sig i slutet av den andra perioden och hittade närmsta krysset fram till 2-2.

Dramatiskt ända in i slutet

Linköping skulle också vända på matchen när Johan Södergran från nära håll petade in 3-2. Men Malmö gav inte upp, men jämnade ut spelet och Frederik Storm kunde helt fri sätta 3-3 från nära håll sedan Linköping helt missat i markeringen.

Båda lagen gick sedan för ett segermål, och när hemmalaget fick chansen med en man mer på banan så small det. Nick Sörensen tappade pucken, men efter kom Filip Karlsson och han skickade iväg ett handledsskott som letade sig in med 31 sekunder kvar att spel.

Trots tom bur och press på slutet av Malmö stod det sig matchen ut och Linköping fick med sig samtliga tre poäng.