• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Idag 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Malmö
MIF

Linköping vill återfinna hemmaformen - Malmö gästar Östergötland

30 november 2018 14:35
#LHCMIF

Linköping inledde säsongen med att vara oslagbara på hemmaplan i de åtta första matcherna. Nu kommer östgötarna hem till Saab Arena med fyra raka nederlag och siktar på att återfinna hemmaformen när Malmö Redhawks gästar - skåningarna som anländer till Östergötland med tre raka segrar i ryggen.


Noterbart Linköping

– Linköping höll länge undan när Luleå forcerade för en kvittering i Coop Norrbotten Arena under torsdagen. Till slut kom dock hemmalagets utdelning till 1-1 och mötet gick så småningom till förlängning och straffar. Väl där drog Luleå det längsta strået och gästerna fick nöja sig med en poäng att ta med sig hem till Östergötland.

Viktor Svedberg lirkade in sitt första mål i LHC-dressen i mötet mot Luleå. Totalt har det blivit två poäng på de sex matcherna backen har spelat.

– Trots fyra raka förluster i Saab Arena är Linköping fortsatt ett av seriens starkaste hemmalag. Östgötarna placerar sig på en tredjeplats i hemmatabellen, bakom Växjö och Färjestad.

– Målvakten Jonas Gustavsson var fenomenal mot Luleå senast. Burväktaren ökade sin räddningsprocent till 93,99 och placerar sig som etta i SHL:s målvaktsliga.

Noterbart Malmö

– Malmö Redhawks kommer till spel med två raka straffsegrar bakom sig. Senast besegrade skåningarna HV71 på hemmaplan efter att Konstantin Komarek gjort lagets två mål - varav ett var det avgörande i straffläggningen.

Emil Sylvegård, som är tillbaka i sin gamla hemmaborg, har under de fem senaste matcherna noterats för tre mål och två assist. Tillsammans med nämnde Konstantin Komarek är duon de formstarkaste pjäserna i Malmö.

– Malmö har vunnit fyra av de fem senaste matcherna. Skåningarna placerar sig på en femteplats i den jämna SHL-tabellen och är tre poäng ifrån serieledande Luleå.

– Med sina 54,39% är Skånelaget bäst i serien på att teka. På bortais ligger den siffran på 52,74%.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCMIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.