Hemma
Rögle
RBK
Borta
Luleå
LHF

Söder mot norr - Rögle vill bräcka serieledarna

30 november 2018 14:35
#RBKLHF

Rögle gör sig redo för en ny hemmamatch i Lindab Arena, och denna gång möter man Luleå. Ett lag som kan klassas som ett mardrömsmotstånd för Rögle. Luleå har vunnit 19 av lagens 21 senaste matcher och kommer dessutom till spel med en stekhet form.


Noterbart Rögle

– Rögle har visat upp en bra form på sistone, men på de tre senaste matcherna så har två matcher slutat med förlust. Senast blev det förutom en nolla i poängkolumnen även en nolla i målkolumnen då HV71 vann med 0-1.

– Nu ställs Rögle mot Luleå. Ett lag man haft tufft mot på sistone. Faktum är att Luleå har vunnit 19 av lagens 21 senaste matcher.

– En spelare att hålla extra koll på i Rögle är backen Kodie Curran. Nyförvärvet inför denna säsong får ta ett stort ansvar både i defensiven som offensiven för Rögle och har vid flertalet tillfällen spelat över 30 minuter per match.

Noterbart Luleå

– Gästande Luleå fortsätter att imponera i SHL. Laget har endast förlorat tre matcher på de senaste två månadernas spel i SHL. Senast kom en ny seger in på kontot när 0-1 vändes till straffseger 2-1 mot Linköping.

– En förgrundsfigur i matchen var Petter Emanuelsson som var i stort sett överallt på banan. Emanuelsson stod också för det viktiga 1-1 målet i matchen och hans kedjekamrat Jack Connolly avgjorde sedan tillställningen med sitt sjätte matchvinnande mål denna säsong.

– Något som dock måste förbättras för Luleå är powerplaystatistiken. Luleå är endast nia i den statistiken med en procent på 19,12. En låg siffra för ett lag i serietoppen.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKLHF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.