• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Hemma
HV71
HV71
Borta
Växjö
VLH

Starkt HV71 vann Smålandsderbyt

1 december 2018 21:03
#HV71VLH

HV71 ryckte tidigt åt sig en ledning i prestigemötet med Växjö, en ledning som de sedan inte släppte ifrån sig. Efter 4-2 har laget nu två raka fullpoängare efter den tunga tid som laget innan dess gick igenom.


Glödhett smålandsderby stod på agendan i Kinnarps Arena och det var hemmalaget som kom ut klart hungrigast.

Det gav utdelning efter 6:26 när Johan Johnsson med lite flyt satte 1-0 efter att pucken tagit på en Växjöspelare och in i mål. Jönköpingslaget har inte haft marginalerna med sig så här långt in i SHL 2018/2019, men den här gången gick det lagets väg.

Smakstarten fortsatte och bara 13 sekunder senare satte Markus Ljungh 2-0. Växjö var inte vakna och med i matchen, men stoppade blödningen och jobbade sig alltmer in i spelet.

– Det gäller att vinna matcher och vi vann senast och har fått en bra start här. Vi måste allmänt göra fler mål, för det räcker inte att göra ett eller två mål för att vinna många matcher, sa HV71:s Markus Ljungh till C More.

Hemmalaget spelade inspirerat och ville verkligen ha med sig segern. Men efter halva mittperioden snodde Växjös Brendan Shinnimin åt sig pucken vid blålinjen, tog några skär och pricksköt sedan in reduceringen till 2-1.

HV71 lät sig inte nedslås utan Simon Önerud prickade in 3-1 med tre minuter kvar av perioden.

– De vill ju spela sig ur alla situationer och vi är där och tar pucken för dem, det är mycket som ser bra ut tycker jag och en seger skulle göra att jag blir helt nöjd, sa Önerud till C More.

Önerud skulle få segerjubla, men det blev dramatik i slutet. Julius Junttila satte nämligen 3-2 alldeles i början av tredje perioden vilket gav Växjö energi att försöka forcera. Men HV71 gjorde en stark insats och när gästerna tog ut målvakten i slutet satte Anton Bengtsson 4-2 i öppen kasse, hans första mål för säsongen. HV71 har nu två raka segrar.

– Otroligt skönt att vara på vinnarspåret igen efter en tung period, sa HV71:s Mattias Tedenby till C More.

Här hittar du highlights från matchen.