• Huvudsponsorer

Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Hemma
HV71
HV71
Borta
Växjö
VLH

Backarnas kamp i säsongens andra derby

30 november 2018 14:35
#HV71VLH

Det har blivit dags för säsongens andra Smålandsderby när Växjö gästar HV71. Hemmalaget, som nollade ärkerivalen senast, står för en tuff uppgift när formstarka Växjö besöker Kinnarps Arena. Håll koll på matchen i matchen mellan Lehtonen och Persson, vem av backarna gör flest poäng?


Noterbart HV71

– Efter fem raka förluster hittade HV71 tillbaka till vinnarspåret under torsdagen efter att ha besegrat Rögle med 1-0. Sebastian Wännström svarade för smålänningarnas enda mål i matchen.

Mikko Lehtonen är femma i HV71:s interna poängliga med tio inspelade poäng. På de fyra senaste matcherna har backen noterats för ett mål och två assist.

– I säsongens första smålandsderby vann HV71 med 4-0, kan Jönköpingslaget nolla ärkerivalen igen?

– HV71 tog tre viktiga poäng mot Rögle senast och är elva med 26 poäng. Tre nya poäng är nästan ett måste under lördagen för att vara med i jakten på tiondeplatsen och Brynäs. Gävlelaget som har fyra poäng mer än Jönköpingslaget.

Noterbart Växjö

– Växjö har trampat igång ordentligt och har tagit poäng i sju raka matcher, nu söker gästerna upprättelse efter förlusten i det senaste smålandsderbyt.

– Gästerna är trea i tabellen med 37 poäng, och har tre poäng upp till serieledande Luleå. På de fem senaste matcherna har smålänningarna tagit 12 poäng av 15 möjliga, det är bäst poängsvit av alla lag i SHL.

Joel Persson har gjort nio poäng på de sju senaste matcherna och 24-åringen leder pongligan för samtliga backar i SHL med 15 poäng på 21 spelade matcher.

– Ett tungt avbräck drabbade Växjö senast när lagets poängmaskin Janne Pesonen fick lämna isen på bår, detta efter att ha brakat in i sargen med ryggen först. Växjö meddelar på sin hemsida att Pesonen kommer att bedömas från dag till dag när han kan komma tillbaka.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71VLH och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.