Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Brynäs
BIF

Skellefteå vill få hål på täta Brynäs

30 november 2018 14:35
#SKEBIF

Skellefteå har verkligen vaknat till liv och poängen kommer in i ett stadigt tempo. Nu ställs man mot Brynäs. Ett Brynäs som har fått ordning på defensiven och som nu vill sätta stopp för Skellefteås framfart.


Noterbart Skellefteå

– Skellefteå har haft en stark form sedan uppstarten efter uppehållet tidigare i november. Sex matcher har man spelat och fem av dessa har slutat med seger. Senast så höll Mantas Armalis nollan för andra gången denna säsong när Mora besegrades med 2-0.

– En förklaring till att Skellefteå har hittat vägar att vinna sina matcher är att man fått fart på offensiven. Laget har på dessa sex spelade matcher ett snitt på över fyra mål per match.

– En spelare i Skellefteå som är het är Mathis Olimb. Han står för den ena klassinsatsen efter den andra just nu och det är framför allt framspelningerna som talar sitt tydliga språk. Åtta poäng, varav sju assist, på de fem senaste matcherna.

Noterbart Brynäs

– I Brynäs så har tränaren Magnus Sundqvist fått laget att börja plocka poäng. Dock så lyser fortfarande segrarna efter full tid med sin frånvaro. Närmast kommer man från två raka förluster då både Luleå och Frölunda besegrat Brynäs efter förlängning och straffar.

– En spelare som har bra form är dock Joel Kellman. Nyförvärvet från Karlskrona har producerat åtta poäng på de åtta senaste matcherna och lär bli ett rejält hot att se upp med för Skellefteå.

– Några målkavalkader har det inte varit i de tre senaste matcherna mellan Skellefteå och Brynäs. På dessa tre matcher har det endast blivit tio mål, och dessutom har alla dessa tre matcher slutat med hemmaseger.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEBIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.