Hemma
Timrå
TIK
Borta
Örebro
ÖRE

Timrå knep den viktiga bonuspoängen

1 december 2018 18:05
#TIKÖRE

Timrå tog två oerhört viktiga poäng när Örebro besegrades med 2-1 efter förlängning. Johannes Kinnvall blev matchhjälten med det avgörande målet i en tilltrasslande situation.


Två lag i desperat behov av poäng ställdes mot varandra när Timrå gästades av Örebro. Men det syntes ingen oro på gästerna som kom ut och tog tag i taktpinnen. Man styrde spelet och skapade många klara chanser och till slut kom också 0-1 av Aaron Palushaj i powerplay. En riktig projektil i krysset.

Timrå kom ut starkare i den andra perioden och bjöd upp till bättre kamp mot Örebro. Man skapade en hel del farliga lägen och i powerplay kunde också Filip Hållander trycka in 1-1 från nära håll i en tilltrasslad situation.

Lagen tog annars ut varandra spelmässigt och det var mer kamp än skönspel där det var ett ordentligt ställningskrig vi fick se.

Uppmärksammat avgörande

Den tredje perioden var fortsatt ett ställningskrig. Båda lagen slog vakt om den poäng man hade, och det var i spel med en man mer på banan som lägena skapades. Främst från Örebro men Niklas Svedberg stod för en riktigt bra insats i hemmamålet, och stod emot.

Matchen till förlängning och där skulle hemmalaget avgöra. Johannes Kinnvall sköt och Eero Kilpeläinen räddade och trodde han hade pucken, men den låg fri och i efterspoelet kom Kinnvall först på pucken för att stöta in avgörandet fram till 2-1.

– En ren krigarinsats från vår sida idag, sa målskytten till C More efter matchen.

Se higlights från matchen på SHL Play!