• Huvudsponsorer

Lördag Lör 6 April Apr
Söndag Sön 7 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Idag 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 4 Maj Maj
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Örebro
ÖRE

Två lag som söker formen - Timrå tar emot Örebro

30 november 2018 14:35
#TIKÖRE

Båda Timrå och Örebro återfinns i de nedersta delarna av SHL-tabellen. Nu drabbar lagen samman i NHK Arena i Medelpad - med siktet inställt på att finna formen och avancera förbi de respektive strecken.


Noterbart Timrå

– Timrå uddamålsförlust i det rafflande mötet med Färjestad tidigare i veckan var lagets tredje på de fem senaste matcherna. Medelpadingarna återfinns för närvarande på tolfteplatsen i SHL-tabellen, med två poäng ner till lördagens motstånd; Örebro.

– Någon som glänst lite extra i Timrås lag under de fem senaste matcherna har varit Rickard Palmberg. 29-åringen har noterats för sex poäng fördelat på tre mål och lika många målgivande passningar.

– Timrås powerplay har varit stabilt under hela säsongen. Laget är seriens femte bästa lag i spelformen och under de fem senaste matcherna har Fredrik Anderssons manskap varvat upp än mer. På 17 försök har laget gjort nio mål, vilket ger ett snitt på 35,29%.

Noterbart Örebro

– Vad det gäller Örebro hittas laget på plats 13 inför helgens möte med Timrå. I onsdags blev det förlust med 3-2 borta mot Växjö Lakers, vilket var lagets fjärde nederlag på de fem senaste matcherna.

– När Örebro och Timrå möttes senast, en match som närkingarna vann med 5-1, noterades backen Nick Ebert för tre poäng. Ett mål och två assist. Jordan Boucher gjorde även han tre poäng i form av tre målgivande passningar.

– Sett till de fem senaste matcherna har Örebro tacklat näst mest av alla lag. 66 tacklingar har närkingarna delat ut - och etta i den statistiken är Djurgården med imponerande 90 tacklingar.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #TIKÖRE och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.