Hemma
Mora
MIK
Borta
Frölunda
FHC

Mora besegrade Frölunda igen

1 december 2018 20:44
#MIKFHC

Mora tog tre ytterst viktiga poäng hemma mot Frölunda. Två mål tidigt i matchen gav laget den energi de behövde för att kunna stångas matchen igenom och säkra segern.


När lagen möttes förra gången svarade Mora för säsongens vändning när 1-3 blev 4-3 under de sista tre minuterna. Kanske gav det hemmaspelarna rätt mentala bilder inför matchen, för Mora fick en riktigt fin start.

Kevin Gagné satte 1-0 från blålinjen efter 3:51 och knappt tre minuter senare satte Matt Bailey 2-0.

– Vi pratade innan om vikten att göra det första målet, och nu går vi till pausvila med 2-0 så det är bra. Men vi måste tänka att det står 0-0 och att vi ska hålla oss borta från utvisningsbåset, sammanfattade Moras Matt Bailey till C More i den första periodpausen.

Moras inställning var avgörande

Mora kämpade med näbbar och klor i andra perioden där Frölunda gasade på för en reducering. Vid två tillfällen spelade gästerna i numerärt överläge, men Mora höll stången.

– Vi behöver hålla oss borta från utvisningsbåset och fortsätta hålla oss till vår matchplan och kämpa hårt om puckarna, sa Moras Kevin Gagné till C More och var alltså fokuserad på samma saker som Bailey efter den första perioden.

Ja Mora fortsatte verkligen att kämpa hårt och vann närkamperna matchen igenom. Frölunda kom ingenvart och fick se sig nollade av dalalaget. Niki Petti spikade slutresultatet till 3-0 med mål i öppen kasse i slutet och Mora plockade sin andra raka seger mot Frölunda, vars tränare Roger Rönnberg var ytterst besviken efteråt:

– Jag har tre minuter jag är nöjd med, men när de gör sitt första mål tappar vi konceptet helt. Jag är inte alls nöjd, men vi har varit bleka på slutet och har svårt att göra mål. Vi är väldigt missnöjda.

Här hittar du highlights från matchen.