Färjestad vände 0-2 till 3-2 på Hovet

1 december 2018 20:30
#DIFFBK

Djurgården hade med sig 2-0 efter den första perioden. Färjestad hade dock siktet inställt på seger och efter ett sent mål i andra och två tidiga i tredje var matchen vänd.

Ett fullsatt Hovet hälsade lagen välkomna till match och inför en fantastisk stämning var det hemmalaget som öppnade målskyttet. Gästernas målvakt Markus Svensson räddade först Daniel Brodins skott men returen kunde han inte göra något åt. Nicklas Bergfors kom helt rätt farande och kunde enkelt sätta 1-0 i öppet mål.

Målet kom redan efter dryga tre minuters spel. En hel del utvisningar gjorde att det blev en hel del spel fem mot fyra för båda lagen. Men det var i spel fem mot fem som Djurgården utökade. Lagets skyttekung Emil Bemström höll sig framme och satte 2-0 högt på passning från Jakob Lilja.

I andra perioden fortsatte framförallt Djurgården att dra på sig utvisningar. Inte mindre än fyra gånger tvingades laget spela i numerärt underläge, men det gick å andra sidan bra fram till dess att Michael Lindvist krutade in reduceringen till 2-1 efter 16:19.

– Vi måste steppa upp och spela som i första perioden, sa Djurgårdens Dick Axelsson till C More.

"Vi slutar aldrig åka"

Men av den varan blev inget. Färjestad chockstartade tredje perioden när Fabian Zetterlund, tillbaka efter skada, kvitterade efter två minuter. Bara tio (!) sekunder senare satt också 2-3 efter att Färjestad bjudits på stora ytor direkt efter tekning. Marcus Nilsson målskytt och matchen var vänd.

Djurgården försökte komma tillbaka men Färjestad stod emot. I slutet åkte Oskar Steen på ett matchstraff och hemmalaget kunde ta ut målvakten och spela sex mot fyra, men inte heller det hjälpte.

– Vi slutar aldrig åka utan visar vår styrka hela matchen, det är därför vi vinner, sa Färjestads Fabian Zetterlund till C More om segerreceptet.