• Huvudsponsorer

Lördag Lör 6 April Apr
Söndag Sön 7 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Idag 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 4 Maj Maj
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Färjestad
FBK

SHL:s målgladaste lag - Djurgården tar emot Färjestad

30 november 2018 14:35
#DIFFBK

Under lördagen ställs seriens två målgladaste lag mot varandra när Djurgården bjuder in Färjestad till ett fullsatt Hovet. Kan hemmalaget ta ytterligare tre poäng på hemmaplan, eller ska Färjestad få omkull stockholmarna - igen?


Noterbart Djurgården

– Efter en förlustsvit på tre raka matcher studsade Djurgården tillbaka i lördags mot Örebro. Efter Linus Hultström och Henrik Erikssons fullträffar i mittenakten kunde Djurgården ta tre komfortabla poäng genom att vinna med 4-1.

Emil Bemström gav Djurgården ledningen senast mot Örebro. Den unge talangen har nu svarat för elva mål och 4 assist på 20 matcher - det är flest av alla juniorer i ligan. 19-åringen är dessutom den spelare som gjort flest mål i powerplay i hela SHL, sju fullträffar.

– Djurgården har seriens vassaste powerplay och gör mål i nästan var fjärde numerärt överläge - stockholmarna har gjort 16 mål på 62 powerplay.

Noterbart Färjestad

– Segern hemma mot Timrå senast var värmlänningarnas fjärde på hemmais. Däremot har det gått desto tyngre på bortaplan där värmlänningarna inte tagit full pott sedan den 27 oktober mot Brynäs. Nu ska Färjestad studsa tillbaka till vinnarspåret på bortaplan när de ställs mot Djurgården inför ett fullsatt Hovet.

Michael Lindqvist gav Färjestad ledningen senast med en rekordsnabb straff. Redan efter 14 sekunder fick värmlänningarna straff och Lindqvist tog hand om den själv. Straffmålet var det snabbaste på hela 2000-talet. 24-åringen passade sedan fram till Ryno och Färjestads matchavgörande mål - i en match där det var Timrå som var det starkare laget.

– Färjestad är ett av seriens målgladaste lag och har gjort 59 mål på 21 matcher, det är bara ett lag som gjort fler och det är ingen mindre än Djurgården - 66 mål på 20 matcher.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFFBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.