Svenssons storspel tog Färjestad till serietopp

6 december 2018 21:33
#FBKLHF

Färjestad vann toppmötet mot Luleå med 1-0. Det var precis så tätt som man kan förvänta sig av en toppmatch, och tungan på vågen var storspelet i hemmakassen av Markus Svensson.

Det var en något avvaktande inledning på mötet mellan Färjestadoch Luleå. Två starka lag defensivt och det syntes till en början då det var oerhört tillknäppt och chansfattigt. Det skulle dock öppna upp sig lite mer och Gustav Rydahl kunde raka in 1-0 för hemmalaget på en fin pass av Jens Westin.

Luleå hade bud på en kvittering sedan när man flera gånger om fick till långa osande anfall mot Färjestad men Markus Svensson visade sin storhet i målet.

Luleå tog över spelet mer i den andra perioden. Man fick långa anfall på Färjestad och skapade en hel del vassa lägen, där pucken dansade farligt nära Färjestads mållinje. Men Markus Svensson fortsatte att imponera i hemmamålet. Färjestad hade inte samma tryck i anfalsszonen, men hade en hel del farliga omställningar. Närmast kom Robin Press som prickade stolpen med ett hårt avslut.

– Vi måste bli rivigare framför deras mål. Chanserna har vi. Nu handlar det om att trycka dit pucken, sa Emil Larsson i Luleå till C More efter 40 minuter.

Svensson var omutlig

Men trots Larssons vilja om mer tryck på mål - och trots att Luleå skapade bra med lägen även i den tredje perioden så var Markus Svensson omutlig denna afton. Han tog den ena pucken efter den andra och hade bra hjälp av vilt kämpande backar.

Luleå satsade allt framåt, och plockade målvakten tidigt, men inget hjälpte. Färjestad kunde hålla undan och vinna med 1-0 och därmed gå upp i serieledning.

– Det är en ren krigarinsats av oss idag som gör att vi vinner, sa målvaktshjälten till C More efter matchen.