Örebro körde över Frölunda

6 december 2018 21:36
#ÖREFHC

Tidigare i veckan stod det klart att Örebro gjorde en rockad i tränarstaben där tidigare assisterande tränaren Niklas Eriksson tog över huvudansvaret och fick Henrik Löwdahl och Jörgen Jönsson vid sin sida. Det gav en omedelbar effekt i matchen mot Frölunda där Örebro stod för en praktfull överkörning och till slut vann med hela 7-1 inför en extatisk hemmapublik.

Kanske var det en effekt av tränarbytet, men oavsett anledning kom hemmalaget Örebro ut starkt på torsdagskvällen och vaskade fram ett tidigt jätteläge när Palushaj grävde fram pucken bakom målet och hittade Abols framför detsamma. Den gången räddade Johan Gustafsson. När samma radarpar skapade ett läge lite senare i perioden var Gustafsson däremot chanslös. Palushaj tog in pucken på högerkanten och hittade Abols framför mål som satte ett isskott under Gustafsson. Det målet blev periodens enda, men knappast matchens enda.

– Vi spelade riktigt bra och hade väldigt bra gap-control vilket vi har pratat om inför matchen, analyserade målskytten Rodrigo Abols efter första perioden.

Örebros fina spel fortsatte i den andra perioden och man fick dessutom finfin utdelning. Efter Frölunda-slarv snodde Tom Wandell pucken, sköt och gav Marcus Weinstock öppet mål på returen. Frölunda reducerade visserligen i powerplay, men det blev bara en parentes i den här matchen. Nick Ebert pangade in 3-1, även det i powerplay, och öppnade ketchupflaskan. Minuten senare gjorde Jere Sallinen 4-1 och innan perioden var slut hade Tom Wandell gjort 5-1 med ett drömmål vilket fick Frölunda att byta målvakt.

– Deras gubbe gjorde en indianare och jag fick pucken direkt på klubban. Jag var egentligen på väg att byta, men det var jätteskönt att göra mål i stället, sa Wandell i periodpausen.

Utklassning

I den tredje perioden fortsatte urladdningen för Örebro. Marcus Weinstock fick en lång svepande passning av Jonathan Andersson och kom fri med målvakten. Han gjorde inget misstag och plötsligt var det tennissiffror i Behrn Arena. Men det slutade inte där. Örebros specielle målskytt Aaron Palushaj fick stänga matchen när han knallade in i offensiv zon och knäppte iväg ett handledsskott vid bortre stolpen som fastställde slutresultatet 7-1 i Niklas Erikssons första match som huvudtränare.

– Vi var väldigt effektiva i dag och fick matchen dit vi ville. Vi var samlade och hade ett bra boxplay och det var våra nycklar till segern, analyserade Eriksson efter matchen.