Tennissiffror när HV71 besegrade Mora

6 december 2018 21:45
#HV71MIK

Sedan Stephan "Lillis" Lundh tog över huvudansvaret i HV71 har smålänningarna börjat klättra i tabellen och att laget är på frammarsch syntes tydligt i Kinnarps Arena på torsdagskvällen när laget körde över Mora.

Det var hemmalaget HV71 som tog tag i taktpinnen direkt i den första perioden och dikterade händelserna på isen. Bortalaget hade svårt att hänga med i smålänningarnas tempo och när väl första målet föll var det ingen överraskning att det var HV71 som gjorde det. Backen Kristoffer Berglund slängde in pucken på mål och där stod Simon Önerud och styrde in pucken. Hemmalaget hade bud på fler mål i den första perioden, inte minst Robin Figren som försökte sig på en fräckis fri framför Moras målvakt Janne Juvonen när han drog pucken bakåt och mellan benen, men inget mål den gången.

– Vi har många bra och långa anfall där vi använder våra backar, men vi släpper samtidigt till för många spelvändningar, tyckte målskytten Önerud.

Matchbilden var densamma i den andra perioden och följdriktigt utökade hemmalaget ledningen när man fick chansen i powerplay i upptakten av perioden. Joakim Andersson uppfattade situationen snabbt när han grävde fram en retur framför mål och serverade Sebastian Wännström öppet mål. Därefter hade Mora en bra period och såg ut att kunna ge HV71 en match, men då kom en kalldusch i form av 3-0 i en kontring. Oscar Sundh sköt och Isac Brännström tryckte in returen.

– Vi måste steppa upp nu. Vi spelar för mycket i hörnen och på utsidan där det är bekvämt och där HV71 vill att vi ska spela, sa en självkritisk Viktor Amnér i Mora till C More.

Inget snack i tredje perioden

Precis som i den andra perioden började HV71 den tredje perioden med att göra mål. Markus Ljungh prickade först ribban innan han i andraläget satte ett direktskott i mål bakom nyinbytte Isak Wallin. Och värre skulle det bli för gästerna. Johan Johnsson klev rakt in framför mål och hittade en lucka på den bortre stolpen och i slutet av matchen gjorde Simon Önerud sitt andra mål för kvällen vilket gav slutresultatet 6-0.