Hemma
Rögle
RBK
Borta
Skellefteå
SKE

Rögle bröt mardrömssviten - Widing lyfte hemmalaget

8 december 2018 17:46
#RBKSKE

Rögle hade tre raka förluster i SHL och dessutom åtta raka nederlag mot Skellefteå. De båda sviterna är nu ett minne blott efter att klubben vunnit med 4-1 inför ett kokande Lindab Arena.


Rögle hade tre raka förluster inför hemmamötet med Skellefteå på lördagen. Lindab Arena fick ganska tidigt anledning att fira när nyligen uttagne JVM-spelaren Nils Höglander gjorde 1-0 efter en mycket delikat passning från Taylor Matson. Strax därefter kom också 2-0 när Daniel Widing - som var tillbaka från avstängning - och på märkbart spelhumör - lyfte in pucken förbi Mantas Armalis.

– Det har varit tufft och tråkigt att vara avstängd. Vi har en väldig trygghet här hemma och grym första period från oss, det gäller dock att vi håller i för Skellefteå är ett bra lag med Möller och Lindström i spetsen, sa Rögles Widing i C More.

Den andra akten spelades i ett mycket högt tempo och chanserna avlöste varandra, men publiken bjöds inte på några fullträffar.

– Vi skapar några riktigt bra lägen, men det är det där lilla extra i slutet som saknas. Det är bra fart och vi kommer upp bra i andra. Vi måste fortsätta som i andra och alltid ha en gubbe på kassen, sa Skellefteås Albin Lundin i C More.

"Riktigt sköna poäng"

I den tredje perioden kunde inte Rögle och Ville Kolppanen stå emot längre. Andreas Wingerli var målskytt när han vann kampen framför kassen och vispade in 2-1. Skellefteå tryckte på ordentligt för ytterligare mål. Men det var inte gästernas dag idag utan Rögle gjorde både 3-1 och 4-1 i tom kasse och vann för första gången på åtta matcher mot Skellefteå. Dessutom bröt klubben sin förlustsvit i SHL på tre matcher.

– Vi gör en jättebra första period men faller sedan tillbaka. Vi fullföljer det ändå helt okej och tar tre riktigt sköna poäng, sa Rögles Ted Brithén i C More.

Se höjdpunkterna här.