• Huvudsponsorer

Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Skellefteå
SKE

Segertörstande lag drabbar samman i Lindab Arena

7 december 2018 15:00
#RBKSKE

Tre raka uddamålsförluster, varav den senaste i derbyt mot Malmö. Det är onekligen ett ruskigt taggat Rögle som skrinnar in på isen i lördagens möte med revanschsugna Skellefteå.


Noterbart Rögle

– Rögle kommer alltså till spel med tre tunga förluster i ryggen. 0-1 mot HV71, 2-3 efter straffar mot Luleå och nu senast förlorade man på bortais i Skånderbyt mot Malmö med 2-1 efter straffar. Målet där gjordes av #44 Olle Liss.

– Klubben presenterade på fredagen en glädjande nyhet för alla klubbens fans. Succéspelaren och backarnas poängligaledare #4 Kodie Curran stannar i minst två säsonger till när kontraktet förlängdes till och med 2020/2021. Noterbart är att Curran är tredje spelaren den här veckan som förlänger sitt kontrakt i Rögle. Sedan tidigare hade både #67 Leon Bristedt och #90 Ted Brithén kritat på längre avtal.

– Rögle är inför matchen tabellåtta med 35 poäng, en poäng före lördagens motståndare Skellefteå. Laget från Ängelholm har dock en match mer spelad.

Noterbart Skellefteå

– Skellefteå har också svidande förluster i ryggen. 0-2 mot Brynäs på tisdagen följdes upp på torsdagen med en förlängningsförlust mot Djurgården på Hovet.

– Senast lagen möttes, i säsongspremiären, vann Skellefteå med hela 5-1 i Skellefteå Kraft Arena. En av förgrundsfigurerna då var unga backen #6 Filip Berglund. Han stod då för ett mål och en assist och siktar nu på nya poängen.

#10 Joakim Lindström har stått för 20 poäng på 22 matcher och är femma i poängligan. Han har dock varit inne i en tyngre period, trots en kasse mot Djurgården senast, och endast gjort två poäng på de fem senaste matcherna.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKSKE och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.