Luleå vände och vann toppmötet

8 december 2018 20:35
#DIFLHF

Adam Falk var på väg mot en drömkväll då hans första SHL-mål gav Djurgården ledningen mot Luleå. Men kvällen slutade med Luleå-jubel. Hemmalaget vände och vann med 4–1 efter två mål av Jack Connolly.

Toppmötet bjöd på högt tempo och många händelser, men det var en ung junior som skulle sätta tonen för matchen. Adam Falk, bara 18 år gammal och son till klubblegendaren Nichlas Falk, stötte in 1–0-målet från nära håll sedan han blivit inkastad i förstakedjan i Jacob Josefsons frånvaro.

– Det är stora skor att fylla efter Josefson, men det har varit jäkligt kul. Först trodde jag inte riktigt på dem när de berättade att jag skulle ta plats i förstakedjan, sa han till C More efter första perioden.

Falks debutmålsglädje skulle dock inte hålla i sig mycket längre till. Luleå kvitterade först genom Niklas Olausson, efter fint passningsspel i numerärt överläge, och vändningen fullbordades sedan när Jack Connolly styrde in 2–1 med mindre än två minuter kvar att spela av den andra perioden.

Nytt mål av Connolly

Samme Connolly gjorde även 3–1 i slutskedet av den tredje perioden, och det blev spiken i kistan för Luleå. Ett sista mål av Jesper Sellgren i tom bur fastställde slutresultatet 4–1 och innebar att Luleås vändning och vinst var ett faktum.

– Vi gjorde en ganska bra match, bra offensiv press som gjorde att vi skapade mycket. Skönt med en hemmaseger före uppehållet, sa Jack Connolly till C More efter matchen.